Baudām rudens veltes! Ķirbju pīrāgs, kas burtiski kūst uz mēles!

Līdz ar rudeni ir iestājusies arī visīstākā ķirbju sezona, kas nozīmē to, ka ir pienācis laiks baudīt visgardākos šī aromātiskā dārzeņa ēdienus!

Ķirbis mums, visticamāk, asociējas ar kādu pamatēdienu vai zupu, taču, kā izrādās, no tā var pagatavot arī bezgala gardus desertus, tāpēc vēlamies ar jums padalīties vienā no tādām receptēm.

Šis amerikāņu ķirbju pīrāgs garšos pat tiem, kuriem ķirbis līdz šim nav īpaši garšojis, jo tas burtiski kūst mutē!

Lasi vēl: RECEPTE. Kabaču sacepums ar sieru un jogurtu!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g kviešu miltu;
  • 250 g sviesta;
  • 3 olas;
  • 900 g ķirbja;
  • 200 g cukura;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • vaniļa pēc garšas;
  • kanēlis pēc garšas;
  • sāls pēc garšas.

Lasi vēl: Bumbieru kūka ar mandelēm – gaisīga un bezgala garda!

PAGATAVOŠANA.

1. Lielā bļodā iesijājiet miltus un pievienojiet sāli. Pēc tam pievienojiet mīkstu sviestu un ar rokām apviļājiet to miltos. Iesitiet vienu olu un mīciet mīklu.

2. Saripiniet mīklu bumbiņā un uz 30 minūtēm lieciet ledusskapī.

3. Pa to laiku iztīriet ķirbi un izņemiet sēkliņas. Pēc tam mīkstumu sagrieziet kubiciņos. Nelielā ūdens daudzumā pasautējiet tos, kamēr tie kļūst mīksti.

4. Sasmalciniet gatavos ķirbju gabaliņus blenderī, masai jābūt viendabīgai.

5. No ledusskapja izņemiet mīklu, izrullējiet to un ieklājiet cepamajā formā. Ar dakšiņas palīdzību to vairākās vietās izstiepiet un lieciet līdz 190 °C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 12 minūtēm.

6. Pa to laiku ķirbja biezenim pievienojiet atlikušās olas, cukuru, saldo krējumu, vaniļu, kanēli un sāli. Kārtīgi visu sajauciet.

7. Ielejiet pildījumu cepamajā formā ar mīklu. Lieciet atpakaļ cepeškrāsnī, cepiet 45 minūtes 180 °C. Pasniedz atdzesētu!

COMMENTS

Pievienot komentāru