Vērtīgākās ananāsu īpašības; paaugstina imunitāti un uzlabo redzi!

Ananāss ir viens no vispopulārākajiem un vērtīgākajiem produktiem pasaulē, jo tam ir ne tikai patīkama garša, bet tas arī ļoti labvēlīgi spēj ietekmēt mūsu organismu, tāpēc mēģināsim noskaidrot, kādas ir visvērtīgākās ananāsu īpašības, par kurām tu līdz šim noteikti neko nenojauti!

Kā izrādās, šis sulīgais un tropiskais auglis ir neticami vērtīgs, taču mēs tev šoreiz pastāstīsim par 8 vērtīgākajām tā īpašībām, par kurām tu, visticamāk, līdz šim brīdim neko vēl nezini, taču ļauj mums tev pačukstēt – sava neapstrīdamā labuma dēļ ananāss ir bezgala universāls produkts, kas nozīmē to, ka tev to noteikti vajadzētu iekļaut savā ikdienas uzturā!

Lasi vēl: 10 vērtīgākās kivi īpašības: normalizē asinsspiedienu un palīdz zaudēt lieko svaru!

 

1. Paaugstina imunitāti

Ananāsu sula satur lielu daudzumu vitamīnu, šķiedrvielu un organisko skābju, kas padara ananāsu par neaizstājamu barības vielu avotu, turklāt tas paaugstina arī organisma izturību pret slimībām.

2. Stiprina kaulus

Ananāsu lietošana uzturā palīdzēs jums nostiprināt kaulus, jo tie satur lielu daudzumu mangāna un kalcija. Izdzerot glāzi ananāsu sulas, tu uzņem 73 % no ieteicamās mangāna diennakts devas.

3. Stiprina smaganas un zobus

Ananāsi satur ļoti lielu daudzumu C vitamīna, kas stiprina smaganas un zobus, tāpat ananāsu sula novērš arī aplikuma veidošanos un samazina periodonta slimības risku.

51235

4. Palīdz pret locītavu sāpēm

Ja tevi uztrauc locītavu sāpes, tad tev noteikti uzturā ir jālieto arī ananāsi, jo tie satur fermentu, kas palīdz tikt galā ar šo problēmu, kā arī mazina iekaisumu un tūsku.

Lasi vēl: Greipfrūtu vērtīgākās īpašības; maz kaloriju un jāēd ar visām sēkliņām!

5. Vērtīgi sirdij

Lai samazinātu sirdslēkmju, insultu un citu sirds – asinsvadu slimību risku, vismaz pa retam jums noteikti vajadzētu sevi palutināt ar šo gardo augli.

6. Samazina asinsspiedienu

Ananāsi satur kāliju, kas palīdz cīņā ar hipertoniju.

7. Uzlabo redzi

Visi taču zina, ka produkti ar augstu beta-karotīna un A vitamīna līmeni, ļoti labvēlīgi ietekmē mūsu acu veselību. Ananāss kā reiz ir tāds produkts, turklāt tas samazina arī redzes zuduma risku vecumdienās.

8. Uzlabo gremošanu

Ananāsi stimulē gremošanu, veicinot fermentatīvo kuņģa sulas aktivitāti, tāpēc svētku galdam vislabāk būtu izvēlēties tieši ananāsu sulu.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru