Vērtīgākās medus īpašības; novērš pūtīšu rašanos un ir lielisks enerģijas avots!

Vai tev šķiet, ka medus der tikai tam, lai uzsmērētu uz maizes, pievienotu tējai vai izceptu torti?! Tu būsi ļoti pārsteigts, kad uzzināsi, kādas neparastas īpašības piemīt medum!

Izrādās, ka medus ir apveltīts ar ļoti daudzām vērtīgām īpašībām, par kurām, visticamāk, mēs neko nenojaušam, jo kurš gan būtu iedomājies, ka medus spēj izdziedēt brūces un tikt galā ar pūtītēm, kā arī mitrināt sausu ādu, novērst sirds un asinsvadu slimības un, protams, izārstēt sāpošu kaklu?! Jā, tieši tik vērtīgs ir medus, tāpēc mēs tev piedāvājam iepazīties ar 10 neparastām medus īpašības, par kurām tu līdz šim nemaz nebūsi dzirdējis!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās zemeņu īpašības; palīdz atbrīvoties no pinnēm un balina zobus!

 

1. Nelielas brūces vai apdegumus var droši ārstēt ar medus palīdzību, jo tas tiek galā ar infekciju un mazina iekaisumu.

2. Griķu medus lieliski cīnās ar spēcīgu klepu. Apēd vienu karotīti medus pirms gulētiešanas, un tu mierīgi varēsi gulēt visu nakti.

3. Neskatoties uz to, ka medus ir kalorijām bagāts, tas satur arī ļoti daudz vērtīgu vielu, tai skaitā dzelzi, magniju, kāliju, cinku un kalciju, tāpēc pievieno medu savam ikdienas uzturam un kļūsti veselīgāks!

jar of honey with honeycomb on wooden table

4. Ja tev ir sausa āda vai blaugznas, tev noteikti nepieciešamas medus vanniņas. Vienkārši izšķīdini mazliet medus siltā ūdenī un uzzied šo maisījumu uz attiecīgās vietas, atstāj uz kādu brīdi, bet pēc tam rūpīgi noskalo ar ūdeni.

5. Amerikāņu zinātnieki ir atklājuši, ka medus palīdz cilvēkiem ar zemu balto asinsķermenīšu līmeni. Divas ēdamkarotes medus dienā ir spējīgas to normalizēt.

Lasi vēl: Ēd rozīnes! Veseliem zobiem un sirdij!

6. Kā sejas maska, medus novērš pūtīšu veidošanos. Visa būtība slēpjas tajā, ka medum piemīt antibakteriāla un pretiekaisuma iedarbība. Jūs varat pielikt vati ar medu problemātiskajai vietai un atstāt uz nakti.

7. Medus ar kanēli samazina sirds un asinsvadu slimību attīstīšanās risku, pazemina holesterīna līmeni un nostiprina asinsvadus.

8. Medus ir lielisks enerģijas avots, turklāt dabisks. Ja tu nodarbojies ar sportu vai piekop aktīvu dzīvesveidu, šis produkts tev vienmēr palīdzēs justies mundram.

9. Ļoti daudzi apgalvo, ka medus viņiem palīdz tikt galā ar alerģiju pret ziedputekšņiem. Grūti spriest, cik lielā mērā šie apgalvojumi ir patiesi, bet mēģināt, protams, var!

10. Medus palīdz organismam ātrāk tikt galā ar alkohola radītajām sekām. Tā kā, ja tev steidzami vajag samazināt alkohola līmeni asinīs, tu zini, kas tev jādara!

Pievienot komentāru