Vērtīgākās zaļo zirnīšu īpašības; enerģijai un veselai sirdij!

Par zaļo zirnīšu vērtīgākajām īpašībām zināja jau Senajā Ķīnā un Indijā. Arheoloģiskie izrakumi pierāda, ka tie lietoti jau paleolīta laikmetā. 

Viduslaikos zaļie zirnīši kļuva ļoti iecienīti arī Eiropā, turklāt arī mūsdienās nekas diži nav mainījies, jo kuram gan tie negaršo? Tie tiek lietoti gan svaigā veidā, gan saldētā, gan konservētā. No tiem var pagatavot visdažādākos ēdienus, un tie ir patiesi vērtīgi.

Esam apkopojuši zaļo zirnīšu vērtīgākās īpašības un piedāvājam uzzināt, kāpēc tev tos noteikti vajadzētu iekļaut savā ikdienas uzturā!

Lasi vēl: Vērtīgākās zaļās tējas īpašības; smadzeņu darbībai un kariesa profilaksei!

 

Zaļie zirnīši ir ļoti barojoši. 100 g zirnīšu satur no 300 – 320 kcal, turklāt tie ir lielisks olbaltumvielu avots. Šajā ziņā ar tiem var konkurēt tikai un vienīgi soja. Olbaltumvielas, ko satur zaļie zirnīši, ir ļoti līdzīgas dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, tāpēc arī ēdieni no zaļajiem zirnīšiem ir ļoti sātīgi.

Tie ir bagāti ar ogļhidrātiem, augu taukiem un fosforu. Tas viss kopā dod ļoti lielu enerģiju. Zaļie zirnīši satur arī antioksidantus, kas palēnina novecošanās procesus cilvēka organismā.

Tautas medicīnā zaļos zirnīšus izmanto kā diurētisku līdzekli, tāpēc tie ir ieteicami cilvēkiem, kas cieš no urīnceļu slimībām. Pētījumi ir pierādījuši, ka regulāra zaļo zirnīšu lietošana uzturā izšķīdina nierakmeņus un aktivizē sāļu izvadi no organisma.

Zirņu zupas un putras noteikti vajadzētu iekļaut uzturā tiem, kas sirgst ar sirds slimībām. Tas var palīdzēt samazināt infarkta risku, kā arī novērst hipertensiju.

Mūsdienu pētnieki apstiprina arī to, ka zirnīši ir lielisks onkoloģisko slimību profilakses līdzeklis.

Lielais kalcija un dzelzs daudzums padara zirnīšus par neaizstājamu līdzekli cīņā ar anēmiju un cilvēka skeleta audu problēmām.

Kosmetologi zirnīšus izmanto, lai pagatavotu dažādas sejas maskas. Tās palīdz atbrīvoties no pinnēm, kā arī dziedē ādu.

Lasi vēl: Vērtīgākās citronu īpašības; novērš nierakmeņus un uzlabo gremošanu!

Pievienot komentāru