Tumši loki zem acīm: 6 iemesli, kāpēc tie veidojas un ko darīt

Tumši loki zem acīm

Bieži vien tumši loki zem acīm parādās miega trūkuma dēļ, liekot mums izskatīties nogurušiem, tomēr neizgulēšanās pilnīgi noteikti nav vienīgais iemesls ādas krāsas maiņai zem acīm. 

Ir cilvēki, kas pastāvīgi nav kārtīgi izgulējušies, taču tajā pašā laikā izskatās pietiekami labi, tāpēc tas nebūt nav rādītājs tumšajiem lokiem zem acīm.

Mēs tev vēlamies pastāstīt par pārējiem iemesliem, kas var ierosināt tumšo loku veidošanos.

Lasi vēl: Tu esi tas, ko tu ēd! 5 produkti, kuri veicina priekšlaicīgu ādas novecošanu!

 

1. Tumšie loki zem acīm –  iedzimtība

Ja kādam no jūsu vecākiem ir vērojami tumši loki zem acīm, tad, visticamāk, ka arī jūs mantosiet šo viņu iezīmi. Šajā gadījumā to izraisa vāji kapilāri ap acīm.

2. Stress

Pastāvīgs stress atņem jums enerģiju un ierosina miega problēmas, kā rezultātā zem acīm veidojas tumši loki. Šo problēmu var atrisināt ar dažādu tehniku relaksācijām.

3. Novecošanās 

Ar gadiem jūsu āda kļūst arvien plānāka un mazāk elastīga. Tauku un kolagēna trūkums padara asinsvadus ap acīm daudz pamanāmākus.

4. Pārmērīgs melanīna daudzums

Jo tumšāka ir āda, jo pamanāmāki būs tumšie loki zem acīm. Saules gaismas iedarbība, kas izraisa organismā melanīna izstrādāšanos, var šo situāciju saasināt.

5. Dehidratācija 

Tumšie loki zem acīm liecina arī par organisma dehidratāciju, tāpēc pacentieties dzert vairāk šķidruma.

Lasi vēl: Vērtīgākās jogurta īpašības; nostiprina imunitāti un uzlabo sejas ādas stāvokli!

6. Nepareizs uzturs 

Olbaltumvielu trūkums un pārmērīgs cukura daudzums jūsu uztura var ierosināt tumšo loku parādīšanos. Izmaiņas uzturā var palīdzēt neitralizēt šo problēmu. Turklāt tumšo loku parādīšanās var būt saistīta arī ar pārmērīgu alkohola lietošanu.

Arī interesanti: Tumšie loki zem acīm: 5 labākie līdzekļi, lai ātri atbrīvotos no tiem! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Pievienot komentāru