Labākā tēja, kas palīdzēs, ja esi saaukstējies

Ingvera spēcīgās īpašības spēj samazināt iekaisumu un novērst sāpes gan locītavās, gan muskuļos. Tam piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības, kas zināmas kā džindžerols (gingerols).

Tie palīdz reimatisku saslimšanu gadījumā, piemēram, ja ir osteoartrīts vai reimatoīdais artrīts. Tas samazina sāpes, uzlabo kustību elastību un noņem pietūkumu.
Ingveram piemītošās pretiekaisuma īpašības veicina gremošanas trakta darbību, noņem sliktu dūšu un vēdera pūšanos. Protams – ingveru izmanto saaukstēšanās gadījumos un pie elpceļu saslimšanām.
Ja runa ir par kurkumu, tad pētījumi liecina, ka tā ir efektīva viela sāpju mazināšanai iedarbojoties pat labāk par aspirīnu un citiem līdzīgiem ķīmiskajiem preparātiem. Kurkuma var palīdzēt mazināt hronisku artrītu un locītavu sāpes, samazināt čūlaina kolīta simptomus un osteoartrītu.
Viena no kurkumas aktīvajām sastāvdaļām ir kurkumīns, kas tiek izmantots artrīta ārstēšanai tradicionālajā ķīniešu un ajūrveida medicīnā. Tiek uzskatīts, ka kurkuma ārstē ar artrītu saistītas un locītavu sāpes.
Kurkuma spēj labvēlīgi ietekmēt gremošanas sistēmu, un tai piemīt daudz citu pozitīvu īpašību.

Kurkuma un ingvera pretiekaisuma tēja. Recepte.
Uz vienu glāzi ūdens būs nepieciešama 1 tējkarote sasmalcināta kurkuma un tik pat daudz ingvera. Ja lietojat maltu ingveru un kurkumu, lietojiet 1/3 tējkarotes. Varat pievienot klāt arī medu un citronu.
Lai veicinātu kurkuma iesūkšanos organismā, gatavai tējai pievienojiet klāt nedaudz kokosriekstu vai linsēklu eļļu.
Alternatīvs variants – pievienojiet klāt arī mazliet melnos piparus, jo to sastāvā ir piperīns, kas palīdz kurkumai uzsūkties organismā.
Pagatavošana
Mazā katliņā lieciet vārīties ūdeni. Kad tas ir sācis vārīties, pievienojiet svaigi sarīvētu kurkuma un ingvera sakni, samaziniet uguni un ļaujiet uz mazas uguns tam vārīties vēl vidēji 10 minūtes.
Pēc tam tēju nokāsiet un, līdzko tā būs atdzisusi, pievienojiet medu un citronu pēc garšas.
Līdzko tēja gatava, pievienojiet kokosriekstu eļļu vai melnos piparus, lai veicinātu kurkuma uzsūkšanos organismā.
Cik daudz un cik bieži tēju lietot?
Jūs varat iedzert vienu tasīti tējas, līdzko jūtat, ka esat saaukstējušies.
Blakusefekti
Lai gan visas šīs sastāvdaļas ir nekaitīgas un tām nav blakusefektu, katrs no tiem, iespējams, var nesaderēt kopā ar medikamentiem. Ja Jūs lietojat medikamentus, kas atšķaida asinis, ne ingveru, ne kurkumu lietot nav ieteicams.
Pastāstiet arī saviem draugiem! Esiet veseli un rūpējieties par sevi!

 

Pievienot komentāru