Noderīga tabula – cik ilgi nepieciešams vārīt dažādus produktus? Saglabā, lai neaizmirstu!

Padalieties ar šo informāciju arī tālāk!

Pākšaugi

Zirņi – 1-1,5 stundas
Sasmalcināti zirņi, pagatavojami 45-60 minūtēs; Lai paātrinātu ēdiena gatavošanu, zirņus ieliek aukstā ūdenī un atstāj uz 4-6 stundām.

Kukurūza – 20-30 minūtes
Veca, ti, spilgti dzeltena kukurūza,tiek  vārīta 40 minūtes

Pupiņas – 40-50 minūtes
SVARĪGI! Pirms vārīšanas pupiņas iemērc 8-12 stundas iepriekš vārītā un ļoti atdzesētā ūdenī (vislabāk mērcēt ledusskapī), tad lēnām vāra tajā pašā ūdenī zemā karstumā un vāra uz zemāko siltumu, līdz gatavs.
Pupiņu mērcēšana neapstrādātā ūdenī vai vārot stipri pat dažas minūtes padara to stiklotu.
Vēl labāk mērcēt un vārīt pupiņas destilētā ūdenī.
Saldētas zaļās pupiņas tiek gatavotas 5-7 minūtes.

Lēcas – 20-30 minūtes
Pirms vārīšanas lēcas tiek iemērktas ūdenī uz 8-12 stundām, tad ūdens tiek nokāsts, lēcas ievieto verdošā ūdenī un tiek vārītas uz lēnas uguns.

Putraimi

Griķi – 15-20 minūtes
Ūdens daudzumam 2,5 reizes jāpārsniedz graudu tilpums.

Mannas putraimi – 5-7 minūtes
Lai neradītu gabaliņus, mannas putraimi aktīvi jāmaisa visu vārīšanās laiku.

Mieži – 50 minūtes
Miežus izmērcē 6-8 stundas. Labus rezultātus iegūst, mērcējot miežus sūkalās. Vārīšanas laiks ir atkarīgs no šķirnes.

Auzu pārslas – 2-5 minūtes

Rīsi – 15 minūtes
Noderīgi!Rīsus 30-60 minūtes mērcē aukstā ūdenī. Tad rīsi tiek vārīti tajā pašā ūdenī, līdz ūdens pilnībā izzūd no katla.

Vēžveidīgie un jūras veltes

Vēžveidīgie tiek vārīti tā saucamajā Kurt-buljonā, t.i. sālītā ūdenī, pievienojot garšaugus un garšvielas. Tad Kurt buljons tiek iztukšots.
Kalmāri – 5-7 minūtes
Pirms atkausēšanas vārīti sālītā ūdenī.

Jūras kāposti – 10-15 minūtes
Saldēti kāposti tiek ievietoti aukstā ūdenī, vārīti 10-15 minūtes; tāpēc jums tas jādara trīs reizes, tad kāposti būs garšīgi un bez smaržas.

Seafood kokteilis – 20 minūtes
Ievietojiet sālītā verdošā ūdenī bez atkausēšanas.

Krabis – 10-20 minūtes
Garneles – 10 minūtes
Ja tie jau bija vārīti un pēc tam sasaldēti, gatavojiet ne vairāk par 5 minūtēm.

Mīdijas – 8-10 minūtes
Saldētas vāra 5-7 minūtes.

Omārs- 35-40 minūtes
Omāri tiek ātri iemērkti verdošā ūdenī, pievienojot garšaugus un garšvielas, ātri uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra zem vāka uz lēnas uguns, pēc tam 10 minūtes infūzē zem vāka.

Astoņkāji – 20-25 minūtes
Vēzis – 10-15 minūtes (atkarībā no izmēra)
Uzklājiet verdošā ūdenī, pievienojot garšaugus un garšvielas, pēc gatavošanas atstājiet zem vāka 10 minūtes.

Austeres – 1 minūte
Bet labāk tās izmantot svaigas un dzīvas (dzīvās austeres, korpusa vārsti ir cieši saspiesti). Austeres ar atvērtām čaumalām nav piemērotas patēriņam.

Zivis

Rozā lašis – 10-15 minūtes
Sams – 10-12 minūtes
Periodiski noņemiet putas.

Plekste – 15-20 minūtes
Lasis – 25-30 minūtes
Makrele – 7-10 minūtes
Menca – 15-20 minūtes
Forele – 10-15 minūtes
Līdaka – 20-25 minūtes

Pievienot komentāru