13 ieradumi, kuri piesaista nabadzību! Laiks no tiem atbrīvoties!

1. Vienmēr meklēt vainīgos 

Nabagais nekad neuzņemsies atbildību, viņš drīzāk savās neveiksmēs vainos kolēģi, priekšnieku vai valdošo sistēmu nekā atzīs savu sakāvi. Nabagais domā tā: “ja vien nebūtu viņu, tad es jau sen būtu veiksmīgs” vai arī “man visi traucē, tāpēc es neko nevaru izdarīt”.

2. Vilkt laiku

Jau kopš bērnības mums liek iegaumēt kādu senu gudrību – vispirms septiņas reizes izmēri un tikai tad griez. Laiks iet, bet jūs vēl joprojām domājat, ka neesat līdz galam neko izmērījis, taču, eventuāli, atradīsies kāds, kas būs daudz drosmīgāks – nogriezīs jūsu gabalu un aiznesīs. Uzvar tas, kurš nebaidās izdarīt pirmo soli un riskēt, tas, kurš izmanto savas idejas, nevis aprok tās visdziļākajā atmiņu nostūrī. Cilvēks ar nabagā domāšanu vienmēr velk laiku, bet savu bezdarbību atkal noveļ uz kāda cita rēķina.

3. Rīkoties nedroši 

Nabagie neriskē. Viņi dod priekšroku stabiliem, kaut arī ne visai lieliem ienākumiem, kā rezultātā viņi dzīvo no algas līdz algai, toties iedomātas stabilitātes paspārnē.

4. Bezmaksas apmācības 

Tipisks nabago pārstāvis ir pierakstījies uz neskaitāmiem bezmaksas treniņiem un semināriem, no kuriem lielu daļu viņš tā arī nemaz netaisās apmeklēt, bet ja izdomās apmeklēt, tad tāpat nenoklausīsies, kā rezultātā cilvēks dzīvo apmācību ilūzijā, bet nekādu redzamu rezultātu un attīstības nav. Lai kļūtu veiksmīgs, ir nepieciešama dzīvā komunikācija ar savu mentoru un skaidrs rīcības plāns, kā sasniegt savus mērķus. Treniņu vai kursu cena ir ne tikai gaidāmo panākumu rādītājs, bet arī jūsu motivācijas cena.

5. Nemaksāt citiem par viņu pūlēm 

Cilvēks ar nabago domāšanu mīl dzīvot uz citu rēķina. Mūziku, treniņus, filmas viņš “nokačā” internetā bezmaksas. Viņa filozofija – meklēt iespējas iegūt maksas pakalpojumus vai preces bezmaksas. Dzīvi šādiem cilvēkiem atvieglo servisi (torrenti, pirātiskie saiti), kurus ir radījuši tādi paši nabagie priekš nabagajiem. “Nokačāt” maksas produktu bezmaksas ir līdzvērtīgi zagšanai, bet sveša intelektuālā īpašuma zagšana vēl vairāk pastiprina sajūtu, ka dzīvo nabadzībā.

6. Žēlot sevi 

Bieži vien cilvēki savu problēmu sakni redz apkārtējos apstākļos – nelabvēlīgs ģeogrāfiskais stāvoklis, figūras nepilnības, piedzimšana nabadzīgā ģimenē, nepietiekama izglītība, dzīvošana ne tajā valstī utt., nabadzīga cilvēka arsenālā ir desmitiem iemeslu, kāpēc vajadzētu sevi pažēlot, bet kapitāls jau no tā nepalielinās.

7. Čīkstēt un sūdzēties 

Nav noslēpums, ka naudas trūkums ir negatīvo emociju iemesls. Atšķirībā no nabagā, bagātais neveiksmi uztver tikai kā nelielu klupšanas akmeni savā ceļā uz mērķi, jo viņš nav radis ne čīkstēt, ne sūdzēties par savu likteni, bet ir cilvēki, kas grib izrunāties, izstāstīt savu sāpi, lai viņus pažēlotu, taču vieglāk jau no tā nekļūs un arī naudas daudzums maciņā no tā nemainīsies – tās, kā nav, tā arī nebūs.

8. Domāt par to, ko teiks citi

Veiksmīgs cilvēks ciena savu individualitāti un nav atkarīgs no apkārtējo viedokļa un domām, taču nabagais, kā likums, tieši otrādi – lielu daļu sava laika un enerģijas tērē tam, lai saglabātu savu reputāciju citu acīs, pie tam viņš orientējas tieši uz tiem, kas ir daudz veiksmīgāki un spēcīgāki. Šī salīdzināšana nenāk viņam par labu, jo tā ir tikai vēl viens lielisks iemesls, lai pačīkstētu un pažēlotos par sevi.

9. Bezjēdzīgi tērēt naudu 

Nabagajam nav nekāda finansu stratēģija, viņa mērķis – nopelnīt un iztērēt. Savukārt bagātais savu grūti nopelnīto naudiņu investē kapitāla radīšanā. Lielākā šāda domu gājiena kļūda tādā situācijā – ko gan es varu investēt, ja naudas vienkārši nav?! Naudas nav tāpēc, ka cilvēks nedomā par nākotni, jo bagāts jau nekļūst tas, kurš daudz pelna, bet gan tas, kas akurāti iemācās savas finanses pārvaldīt.

10. Meklēt tūlītējus ieguvumus

Nabagie netiecas iemācīties kaut ko jaunu, nestrādā uz perspektīvu, bet nopelnīt grib tūlīt un tagad. Tas ir spilgts patērētāju sistēmas piemērs. Cilvēks grib visu un uzreiz, liekot lietā minimālas pūles.

11. Nodarboties ar to, kas nepatīk

Nabagajiem vienmēr atradīsies 10 vainīgie, 100 attaisnojumu un 1000 iemeslu, kāpēc viņiem ir jāiet uz darbu, kas viņiem nepatīk. Viņi visu nedēļu dzīvo ar domām par piektdienu, nolād priekšniecību, bet katru pirmdienu tik un tā dodas uz šo nemīlamo darbu. Lai nodarbotos ar to, kas viņiem tiešām patīk, viņiem trūkst drosmes, kā rezultātā cilvēks tā var nodzīvot arī visu dzīvi – gadu pēc gada ar drūmu seju dodoties uz biroju, kurā viņam viss riebjas.

12. Velti tērēt laiku 

Cilvēku ar nabagā domāšanu bieži vien nomāc viens jautājums – kā “nosist” savu laiku?! Šis jautājums tomēr ir visnotaļ negatīvs, tāpēc to vajadzētu pārformulēt – kā man izmantot laiku maksimāli lietderīgi?! Eventuāli, katrs iegūst to, pēc kā pats arī tiecas, līdz ar to nabagais “nosit” savu laiku un visu savu dzīvi, bet bagātais izmanto savu laiku lietderīgi, kļūdams veiksmīgs un bagāts.

13. Dzīvot citu dzīvi

Nopietna nabago domāšanas kļūda – projicēt kāda cita dzīvi uz savas. Seriāli, grāmatas, slavenības kūda viņus uz to, jo, baudot citu cilvēku piedzīvojumus, viņi dzīvo ilūzijā un savu elku panākumu ēnā, neriskējot pārkāpt pāri savām šaubām un bailēm, jo viņi baidās sākt ar mazumiņu un pa vienam ķieģelītim vien būvēt paši savu likteni.

Lasi vēl: FEN-ŠUI NOSLĒPUMI. Uzzini, kāds maks piesaista naudu!

Pievienot komentāru