5 receptes. Veselīgas saldās uzkodas, kas nekaitēs tavai figūrai!

1. Aprikozes ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas:

  • 300 g žāvētu aprikožu;
  • 100 g vājpiena biezpiena;
  • 1 vistas ola.

Pagatavošana:

  • Žāvētās aprikozes noskalojiet un nosusiniet ar papīra dvielīti.
  • Vienā aprikozes galā veiciet iegriezumu, taču pilnīgi uz pusēm to pārgriezt nevajadzētu.
  • Biezpienu sajauciet kopā ar jēlo olu.
  • Pildiet aprikozes ar biezpiena pildījumu un pēc tam kārtojiet tās uz cepešpannas.
  • Cepiet tās cepeškrāsnī apmēram 5 – 7 minūtes 180 – 200 grādu temperatūrā.

2. Biezpiena konfektes

Sastāvdaļas:

  • 300 g biezpiena;
  • 150 g cepumu;
  • 50 g riekstu;
  • cukura aizvietotājs pēc izvēles;
  • šokolāde, kakao, magones – kur saldumus apviļāt.

Pagatavošana:

  • Biezpienu izsijājiet caur sietu – varat sasmalcināt ar blenderi vai vienkārši sastampāt ar dakšiņu. Pievienojiet klāt jebkādu saldinātājus pēc izvēles.
  • Masai klāt lieciet sasmalcinātus cepumus, riekstus – visu samaisiet līdz viendabīgai masai.
  • No iegūtās masas izveidojiet nelielas konfektes. Apviļājiet tās šokolādē (vai arī jebkur citur – pēc saviem ieskatiem).
  • Izlieciet konfektes uz trauka un ielieciet tās sacietēt ledusskapī.

Lasi vēl: Kondensētais piens ar cukuru – tikai 15 minūtes un gatavs!

3. Biezpiena konfektes ar pildījumu

Sastāvdaļas:

  • 250 g biezpiena;
  • 2 ēd. k. medus;
  • 15 mandeles;
  • mazliet kokosriekstu skaidiņu.

Pagatavošana:

  • Biezpienu sajauciet kopā ar medu un pēc tam izveidojiet bumbiņas, kurās pa vidu lieciet riekstiņu.
  • Pēc tam biezpiena bumbiņas parullējiet pa kokosriekstu skaidiņām.
  • Lieciet saldumus ledusskapī vismaz uz vienu stundu.

4. Zemeņu marmelāde bez cukura

Sastāvdaļas:

  • 300 g zemeņu (var arī saldētas);
  • 100 ml ūdens;
  • 15 g želatīna;
  • stēvija.

Pagatavošana:

  • Ar blendera palīdzību sakuliet zemenes, līdz iegūta putrai līdzīga masa.
  • Iemērciet želatīnu 100 ml ūdens vismaz uz 30 minūtēm.
  • Lieciet zemeņu pļurē uz uguns un nemitīgi maisiet.
  • Pievienojiet klāt želatīnu, rūpīgi visu pārmaisiet, pēc tam lejiet pa formiņām.
  • Formiņas ielieciet ledusskapī. Pirms liekat marmelādi ledusskapī, varat tai pāri pārbērt pāri piparmētras vai riekstiņus.

5. Citronu marmelāde bez cukura 

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd. k. rīvētas citronu miziņas;
  • 50 g želatīna;
  • 350 g citronu sulas;
  • stēvija pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Sarīvējiet vienu ēdamkaroti citronu mizas.
  • Izspiediet citronu sulu.
  • Lieciet gan citrona miziņu, gan citronu sulu vārīties un vāriet uz nelielas uguns vēl 5 minūtes, tad nokāsiet.
  • Šķidrumam lieciet klāt želatīnu, samaisiet. Pēc tam, kad želatīns būs izšķīdis, pievienojiet stēviju un vēlreiz visu rūpīgi samaisiet.
  • Līdzko šķidrums būs mazliet atdzisis, ielejiet masu taisnstūra traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  • Lieciet formu ar visu marmelādi ledusskapī vismaz uz 10 stundām.
  • Pēc norādītā laika izņemiet marmelādi no ledusskapja, uzmanīgi izceliet to ar visu cepamo papīru, apgrieziet otrādi, noņemiet nost papīru un sagrieziet marmelādi gabaliņos. Uzglabāt ieteicams ledusskapī.

Labu apetīti!

 

COMMENTS

Pievienot komentāru