1. Aprikozes ar biezpiena pildījumu
Sastāvdaļas:
- 300 g žāvētu aprikožu;
- 100 g vājpiena biezpiena;
- 1 vistas ola.
Pagatavošana:
- Žāvētās aprikozes noskalojiet un nosusiniet ar papīra dvielīti.
- Vienā aprikozes galā veiciet iegriezumu, taču pilnīgi uz pusēm to pārgriezt nevajadzētu.
- Biezpienu sajauciet kopā ar jēlo olu.
- Pildiet aprikozes ar biezpiena pildījumu un pēc tam kārtojiet tās uz cepešpannas.
- Cepiet tās cepeškrāsnī apmēram 5 – 7 minūtes 180 – 200 grādu temperatūrā.
2. Biezpiena konfektes
Sastāvdaļas:
- 300 g biezpiena;
- 150 g cepumu;
- 50 g riekstu;
- cukura aizvietotājs pēc izvēles;
- šokolāde, kakao, magones – kur saldumus apviļāt.
Pagatavošana:
- Biezpienu izsijājiet caur sietu – varat sasmalcināt ar blenderi vai vienkārši sastampāt ar dakšiņu. Pievienojiet klāt jebkādu saldinātājus pēc izvēles.
- Masai klāt lieciet sasmalcinātus cepumus, riekstus – visu samaisiet līdz viendabīgai masai.
- No iegūtās masas izveidojiet nelielas konfektes. Apviļājiet tās šokolādē (vai arī jebkur citur – pēc saviem ieskatiem).
- Izlieciet konfektes uz trauka un ielieciet tās sacietēt ledusskapī.
Lasi vēl: Kondensētais piens ar cukuru – tikai 15 minūtes un gatavs!
3. Biezpiena konfektes ar pildījumu
Sastāvdaļas:
- 250 g biezpiena;
- 2 ēd. k. medus;
- 15 mandeles;
- mazliet kokosriekstu skaidiņu.
Pagatavošana:
- Biezpienu sajauciet kopā ar medu un pēc tam izveidojiet bumbiņas, kurās pa vidu lieciet riekstiņu.
- Pēc tam biezpiena bumbiņas parullējiet pa kokosriekstu skaidiņām.
- Lieciet saldumus ledusskapī vismaz uz vienu stundu.
4. Zemeņu marmelāde bez cukura
Sastāvdaļas:
- 300 g zemeņu (var arī saldētas);
- 100 ml ūdens;
- 15 g želatīna;
- stēvija.
Pagatavošana:
- Ar blendera palīdzību sakuliet zemenes, līdz iegūta putrai līdzīga masa.
- Iemērciet želatīnu 100 ml ūdens vismaz uz 30 minūtēm.
- Lieciet zemeņu pļurē uz uguns un nemitīgi maisiet.
- Pievienojiet klāt želatīnu, rūpīgi visu pārmaisiet, pēc tam lejiet pa formiņām.
- Formiņas ielieciet ledusskapī. Pirms liekat marmelādi ledusskapī, varat tai pāri pārbērt pāri piparmētras vai riekstiņus.
5. Citronu marmelāde bez cukura
Sastāvdaļas:
- 1 ēd. k. rīvētas citronu miziņas;
- 50 g želatīna;
- 350 g citronu sulas;
- stēvija pēc garšas.
Pagatavošana:
- Sarīvējiet vienu ēdamkaroti citronu mizas.
- Izspiediet citronu sulu.
- Lieciet gan citrona miziņu, gan citronu sulu vārīties un vāriet uz nelielas uguns vēl 5 minūtes, tad nokāsiet.
- Šķidrumam lieciet klāt želatīnu, samaisiet. Pēc tam, kad želatīns būs izšķīdis, pievienojiet stēviju un vēlreiz visu rūpīgi samaisiet.
- Līdzko šķidrums būs mazliet atdzisis, ielejiet masu taisnstūra traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Lieciet formu ar visu marmelādi ledusskapī vismaz uz 10 stundām.
- Pēc norādītā laika izņemiet marmelādi no ledusskapja, uzmanīgi izceliet to ar visu cepamo papīru, apgrieziet otrādi, noņemiet nost papīru un sagrieziet marmelādi gabaliņos. Uzglabāt ieteicams ledusskapī.
Labu apetīti!
[…] Lasi vēl: 5 RECEPTES. Veselīgas saldās uzkodas, kas nekaitēs tavai figūrai! […]