Tie cilvēki, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu un ēd veselīgus produktus, jau sen kā pērk rukolu vai audzē to paši uz savām palodzēm, tāpēc mēs tev pastāstīsim par 7 vērtīgākajām rukolas īpašībām, kuras tev noteikti liks nekavējoties sākt lietot to savā uzturā!
Šie zaļumi satur B grupas vitamīnus, vitamīnu C, tokoferolus, magniju, kāliju, kalciju, dzelzi, cinku, selēnu un vēl daudz ko citu, tā kā rukola ir bezgala vērtīgs produkts, kas tev noteikti būtu jāsāk iekļaut savā uzturā, tāpēc mēs esam apkopojuši 7 pašas vērtīgākās rukolas īpašības, par kurām tu līdz šim noteikti neko nenojauti!
Lasi vēl: 8 vērtīgākās redīsu īpašības; palīdz zaudēt svaru un līdzsvaro asinsspiedienu!
1. Jau kopš Senās Romas laikiem rukolu uzskata par ļoti spēcīgu afrodiziaku, tāpēc to rekomendē likt klāt salātiem, lai palielinātu vīrieša spēku.
2. Regulāra šo zaļumu lietošana normalizē vielmaiņu, uzlabo gremošanas trakta darbību un stiprina nervu sistēmu. Pateicoties šai rukolas iedarbībai, Tu jutīsies daudz labāk un izskatīsies jaunāka.
3. Tiek uzskatīts, ka rukolu var izmantot arī onkoloģisko slimību ārstēšanā, kā arī tā ir spējīga stiprināt asinsvadus un samazināt holesterīna līmeni asinīs.
4. Grūtniecēm šo produktu ir nepieciešams lietot, lai kompensētu mikroelementu trūkumu, kā arī rukolu noteikti vajadzētu ēst barojošām mātēm, lai palielinātu laktāciju.
5. Ja jau agrā vecumā sāksi rukolu dot bērnam, tad stiprinās viņa imunitāti un kaulu sistēmas attīstību.
6. Gastroenterologi iesaka šo produktu kuņģa čūlas un gastrīta ārstēšanai, jo rukola ir spējīga aizsargāt kuņģa gļotādu un to stiprināt.
7. Svarīga informācija tiem, kas ir uz diētas – 100 g rukolas satur tikai 25 kkal.
Pērkot rukolu, pievērs uzmanību tās lapiņu lielumam. Jo mazākas lapiņas, jo tā būs rūgtāka. Salātus, kuru sastāvā ir rukola, vajag ēst tūlīt pēc to pagatavošanas. Rukola ļoti labi iet kopā ar dažādiem sieriem un riekstiem, tāpēc ieslēdz savu fantāziju un pagatavo šos vērtīgos salātus tieši savai gaumei!