5 piena dziedzera vēža pazīmes, kuras ignorē vairums sieviešu!


Jo ātrāk jūs pievērsīsiet uzmanību šīm pazīmēm, jo labāk jums!

Piena dziedzera vēzis kļūst par vienu no visbiežāk sastopamajām vēža sugām sievietēm. Ukrainā katru gadu tiek konstatēti 16 000 saslimšanas gadījumu.
Šis skaitlis mums tikai atgādina, ka nevajadzētu aizmirst par šo problēmu un censties darīt visu iespējamo, lai novērstu tās attīstību. Jo ātrāk tā tiek diagnosticēta, jo lielāka iespēja, ka iznākums varētu būt labvēlīgs. Un tādēļ jums ir jāzina simptomi un pazīmes.

Neizskaidrojamas muguras sāpes
Diemžēl sāpes mugurā ir ļoti izplatīta problēma, un 8 no 10 cilvēkiem kaut reizi mūžā tās piedzīvo. Tomēr tas var būt arī piena dziedzera audzēju veidošanās simptoms.
Šajā gadījumā var sajust spiedienu mugurkaulā vai ribās, vai muguras augšdaļā.

Ilgstošs klepus vai aizsmakums
Pirmreizējais vēzis ir vēzis, kas attīstījies vienā orgānā. Savukārt, audzēja metastāzes attīstoties citos orgānos noved pie vēža otrās stadijas.
Tādēļ krekšķis un ilgstošs klepus var nozīmēt, ka vēzis ir izplatījies plaušās. Tas notiek ar 60 –70% sieviešu, kuras kļūst neārstējami slimas 4 vēža stadijā.

Jaunas dzimumzīmes veidošanās vai vecās dzimumzīmes formas maiņa
Jo vairāk dzimumzīmju uz jūsu ķermeņa, jo lielāks risks saslimt ar ādas vēzi. Bet tajā pašā laikā dzimumzīmes var norādīt uz piena dziedzera vēzi. Daudzu pētījumu rezultātā tika konstatēts, ka cilvēkiem, kuriem uz ķermeņa ir daudzas dzimumzīmes, ir par 13% lielāks piena dziedzera vēža attīstības risks. Tāpēc, ja jūs pamanījāt jaunas dzimumzīmes parādīšanos vai vecas dzimumzīmes pārmaiņas, ir jāvēršas pie ārsta.

Nogurums
Tā ir vēl viena nebūt ne mazsvarīga piena dziedzera vēža pazīme. Nogurums piena dziedzera vēža gadījumā bieži tiek saistīts ar miega traucējumiem, depresijām un sāpēm.

Izmaiņas urīnpūslī vai zarnu traktā
Šis vēža tips var izraisīt hormonālas pārmaiņas, kuru rezultātā urīnizvadkanāls izžūst, kas padara praktiski neiespējamu urīnpūšļa kontroles procesu, kas labāk pazīstams kā urīna nesaturēšana.

Gadījumā, ja jums ir augstāk minētās pazīmes, jums noteikti nekavējoties jākonsultējas ar ārstu.

Pievienot komentāru