Brīnumbērns, kurš piedzima 39 dienas pēc tā, kad mātei nogāja ūdeņi

 

Šis pāris ļoti vēlējās tikt pie bērniņa, un ļoti ilgi centās, lai tas beidzot notiktu. 

Pēc 3 spontānajiem abortiem un neskaitāmiem centieniem, jaunā māmiņa bija neizsakāmi priecīga, ka bērns dzemdē ir nodzīvojis ilgāk par 20 nedēļām.

Kā māmiņa apgalvo “Sajūta bija tā, it kā mēs staigātu pa naža asmeni. Taču bērniņam nevarējām arī pārāk pieķerties, jo nezinājām, vai viņš izdzīvos.”

Tad notika kas negaidīts, 28. nedēļā viņai nogāja ūdeņi, un viss, ko viņa domāja bija: “Nevar būt…”

Taču izrādās, ka kas līdzīgs jau bija atgadījies. Viņas ūdeņi priekšlaicīgi nogāja pie pirmajām dzemdībām, kad viņas dēls pirms pieciem gadiem nāca pasaulē 35. nedēļā.

Ārsti apgalvoja, ka tik priekšlaicīgas dzemdības var liecināt par iekaisumu, un, salīdzinoši ar 35. nedēļu, 28.nedēļa var liecināt par nopietnām komplikācijām.

Ārsti plānoja dzemdības aizkavēt par 2 dienām pēc viņas ūdeņu noiešanas.

Kā apgalvo jaunā māmiņa: “Katra diena bija maģiska, kas nozīmēja, to, ka manam bērniņam ir lielākas izredzes izdzīvot. ”

Tikai 5% sieviešu ir spējīgas saglabāt bērnu dzemdē 7 dienas pēc ūdeņu noiešanas, taču šīs māmiņas ārsti teica, ka 10 dienas patiešām būtu brīnums. Beigu beigās šis periods ilga veselas 39 dienas – daudz ilgāk nekā plānots!

33. nedēļā ar ķeizargriezienu pasaulē nāca ģimenes otrais mazulis, sverot 1,3 kilogramus. Jaundzimušais vēl 5 nedēļas pēc dzemdībām pavadīja slimnīcā.

Beidzot ģimene var būt kopā, un neuztraukties par jaundzimušā veselību.

Pievienot komentāru