SASTĀVDAĻAS:
- 400 g ķirbja;
- 1 olu dzeltenums;
- 1 olas baltums;
- 1 apelsīns;
- 1 tējk. maltas ingvera saknes;
- 150 ml piena;
- 1 tējk. šķidra medus;
- 2 krustnagliņas;
- 1 šķipsniņa jūras sāls.
PAGATAVOŠANA.
Notīriet ķirbi, atbrīvojot to no mizas. Mīkstumu sagrieziet nelielos kubiņos. Pārlejiet ar ūdeni un vāriet 15-20 minūtes.
Sasmalciniet krustnagliņas. Smalki sarīvējiet apelsīna mizu. No apelsīna izspiediet sulu.
Savienojiet visas sastāvdaļas, izņemot olu baltumu un sāli. Sablendējiet līdz masa kļūst viendabīga.
Olu baltumam pievienojiet sāli un sakuliet līdz veidojas stingras putas. Iecilājiet tās iepriekš sablendētajā masā.
Dziļā cepamajā traukā līdz pusei ielejiet karstu ūdeni. Suflē masu ielejiet nelielās formiņās un ielieciet tās ūdenī.
Cepiet līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Suflē ir jābūt labi izceptam un tam jāļauj nedaudz atdzist. Gatavu suflē pasniedz siltu ar pienu vai kakao.