Kā bērna piedzimšanas veids ietekmē veselību nākotnē

Taču pats biedējošākais bija tas, ka tad, kad mazuļi pieauga, apmēram puse no tiem izrādīja netipisku seksuālo uzvedību, bet daudzi, kam izdevās stāties dzimumsakaros ar mātītēm, neizdalīja spermatozoīdus.

Šodien oksitocīnu ar vieglu roku pielieto pat tad, kad tam nav īpašas medicīniskas nepieciešamības.To izmanto nevis šī preparāta ordinētajos gadījumos, bet gan dzemdību sāpju stimulēšanai. Kādas devas lieto sievietes, kā tas atsaucas uz jaundzimušo – tā ir jaunu pētījumu tēma.

Kādēļ šī grāmata tika rakstīta

Grāmata “Mikrobioma efekts” ir izraisījusi daudz smagu jautājumu. Jā, tagad mēs par to zinām. Un ko varam darīt?

Maksimāli tiekties uz dabiskiem dzemdību procesiem, uzskata autori.

Ja ķeizargrieziens ir neizbēgams, dzemdību palīdzības sistēmai ir jāsniedz vispusīga palīdzība jaundzimušā mikrobioma optimālas sēšanas un barošanas procesā: tūlītējā mātes ādas kontaktā ar jaundzimušā ādu tieši operāciju zālē, krūts barošanas nodrošināšanā.

Pēc dr.Bleizera hipotēzes, mūsdienu “mēris”, kas pārņem industriālās nācijas, var būt saistīts ar bakteriālās daudzveidības samazināšanos mūsu zarnu traktā.

Antibiotiku lietošana, mūsdienu uzturs un dzīvesveids, kā arī ķeizargriezienu skaita palielināšanās – visi šie faktori dod savu ieguldījumu baktēriju skaita samazināšanā.

Pēc vispesimistiskā scenārija mūs sagaida “antibiotiku ziema”, kad mēs visi kļūsim uzņēmīgi ne vien pret neinfekciozajām saslimšanām, bet arī infekciju slimībām. Tas, kā mēs dzīvojam šodien, palielina pandēmiju iespējamību.

Tāda prognoze skan visai drūmi, taču atklājumi mikrobioma un epiģenētikas jomā ļauj cerēt, ka procesu ir iespējams pagriezt pretējā gultnē. Grāmatas autori ir pārliecināti, ka nākotne atrodas ne tikai tikai zinātnieku, bet arī mūsu pašu rokās.

Pievienot komentāru