Kā dubultot zemeņu ražu

Zemeņu kopšana

Lai iegūtu bagātīgu ražu, zemenes būs nepieciešams regulāri laistīt. Pie nepietiekama mitruma ogas būs sīkas un sausas. Taču, ja mitruma būs par daudz, tas var izprovocēt pūšanas procesus.

Lai noteiktu mitrināšanas nepieciešamību, zemi paņem rokās un saspiež. Ja tā izbirst, tūlīt vagas vajag apliet. Ja saspiežot izveidojas zemes pika, laistīt nav nepieciešams.

Jebkura zemeņu šķirne ir jālaista reizi 7 dienās intensīvas augšanas un ziedēšanas laikā. Bet, sākoties ogu laikam, tas jādara biežāk – reizi 5 dienās. Uz katru krūmu būs pietiekami 0,5-0,6 l.

Bagātīgai ogu ražai stādus nepieciešams piebarot 4 reizes, pielietojot slāpekļa, fosfora un kālija savienojumus. Pirmā piebarošana notiek pēc sniega nokušanas. Augsnē iestrādā govs mēslus, vistas mēslus, koka pelnus vai urīnskābi.

Otro reizi mēslo ziedkopu veidošanās laikā. Atkal tiek lietoti organiskie savienojumi. Pirms pašas ziedēšanas vēlreiz iestrādā mēslojumu. Šajā periodā izmanto superfosfātu un kālija sāļus. Un jau augusta beigās piebarošanu veic pēdējo reizi, izmantojot kompleksos minerālpreparātus.

Pievienot komentāru