10 pazīmes, kuras liecina par to, ka tu nodzīvosi līdz sirmam vecumam

Kurš gan nevēlas nodzīvot skaistu un arī garu mūžu?! Lai to izdarītu, nav nekāds noslēpums, ka cilvēkam ir jābūt laimīgam un veselīgam!

Kas tad īsti mūs padara laimīgus un  veselīgus? Esam apkopojuši 10 pazīmes, kuras liecina par to, ka cilvēks tiešām nodzīvos ilgāk! Vai arī tu piekop kādu no šīm lietām? Ja nē, tad lasi tālāk un uzzini, kā palielināt savas ilgmūžības iespējas!

Lasi vēl: 9 veidi, kā ātri uzlabot pašsajūtu pēc pārmērīgas alkohola lietošanas

1. Tu jau esi iestūrējis laulības ostā

Apsveicu! Iespējams, ka mums tev sniedzama novēlota kāzu dāvana – pētījumi ir pierādījuši, ka nopietnu attiecību rezultātā tavas iespējas nodzīvot ilgāku dzīvi ir daudz lielākas. 2013.gadā veikts pētījums Djūka Universitātes Medicīnas Centrā norādīja, ka laulība samazina pāragru nāvi pusmūžā.

2. Tu pārāk neuztraucies un nenervozē

2015.gadā veikts pētījums Kalifornijas Universitātē atklāja, ka sievietes, kas dzīvo nepārtrauktā stresā, uzrāda zemāku klotho hormona līmeni – tas veicina smadzeņu un ķermeņa veselību, palēninot novecošanas procesu.

3. Tu gluži vienkārši izskaties jauns

Vai esi piedzīvojis dienas, kurās, paskatīdamies spogulī, nodomā, ka izskaties lieliski? Un kā ar vairākām tādām dienām, teiksim, katru dienu? Tam, ka tu izskaties jauns un vesels, ir vistiešākā saistība ar to, ka tavs mūža ilgums būs garāks.

4. Tu neesi vientuļš 

Brighama Janga Universitātes pētījums atklāja, ka sociālā izolācija un vientulība var veicināt veselībai bīstamu liekā svara pieaugumu. Tas liek domāt – neuztver draugus par pašsaprotamiem.

5. Tu lieto pilngraudu produktus

Ja esi iemainījis baltmaizi pret graudu maizi, tu jau esi uz pareizā ceļā. Pilngraudu produkti nodrošina veselībai svarīgas minerālvielas, kas spēj pagarināt cilvēka mūžu.

6. Tava forma neatgādina “ābolīti”

Liels vēders un liekais svars teju divkārši palielina pāragras nāves iespēju, pat, ja tava ķermeņa svara indekss ierindojas „veselīgā” kategorijā.

7. Tu izjūti augstāka mērķa sajūtu

Tas var izklausīties viltīgi… Vai tu jūti savai dzīvei mērķi? Apdomā atbildi kārtīgi, kā var norādīt uz to, cik ilgs būs tavs mūžs. Pētījumi ir norādījuši, ka cilvēki, kuri savā dzīvē izjūt mērķa sajūtu, ko piepildīt, dzīvo ilgāk par tiem, kas nesaskata skaidru jēgu vai mērķi.

8. Tavi vecvecāki nodzīvoja garu mūžu 

Cik ilgi nodzīvoja tavi vecvecāki? Iespēja ir, ka, ja viņi nodzīvoja ilgu un garu mūžu, tu piedzīvosi to pašu. Ģenētika.

9. Tu lieto alkoholu mazās un pieticīgās devās 

Pārmērīga alkohola lietošana palielina vēža, aknu slimību un sirds slimību risku sievietēm divreiz, bet vīriešiem trīs reizes. Savukārt pieticīgs glāze vīna katru dienu var iedarboties tieši pretēji – pagarinot dzīves ilgumu.

10. Tu iegūsti pietiekamu daudzumu miega 

Kalifornijas Universitātes pētījums norādījis, ka, lai dzīvotu ilgāku un garāku mūžu, ik dienu jāatrod vismaz 7 stundas, kuras veltīt miegam.

Lasi vēl: Tu esi tas, ko tu ēd! 5 produkti, kuri veicina priekšlaicīgu ādas novecošanu!

Pievienot komentāru