1. Uzlabo gremošanas darbību
Svaigs kivi satur aktinidīnu, enzīmu, kas uzlabo olbaltumvielu sašķelšanu organismā. Pateicoties šim enzīmam kivi lietošana uzturā uzlabos gremošanas trakta darbību.
2. Normalizē asinsspiedienu
Kivi augļa saturā ir daudz kālija, kas cilvēka organismā nepieciešams elektrolītu līdzsvara saglabāšanai, kā arī nātrija neitralizācijai.
3. DNS reparācija
Unikālā antioksidantu kombinācija, kas atrodama kivi, palīdz aizsargāt DNS šūnas no bojājumiem. Zinātnieki izpētījuši, ka kivi lietošana uzturā samazina risku saslimt ar vēzi.
4. Imūnsistēmas darbības uzlabošana
Augstais C vitamīna saturs palīdz uzlabot imūnsistēmas darbību, kā arī pasargā mūs no brīvo radikāļu ietekmes.
5. Liekā svara zaudēšana
Kivi lieliski palīdz zaudēt lieko svaru. Tas satur daudz šķiedrvielu un tam ir zems glikēmiskais indekss, tieši tādēļ šis auglis ir lieliski piemērots svara vērotājiem. Šķiedrvielas ļaus ilgāk saglabāt sāta sajūtu un nenašķoties.
Lasi vēl: Greipfrūtu vērtīgākās īpašības; maz kaloriju un jāēd ar visiem kauliņiem!
6. Uztur gremošanas sistēmu darba kārtībā
Kā jau iepriekš minēts, kivi satur daudz šķiedrvielu, kas palīdz uzturēt gremošanas sistēmu darba kārtībā. Ja problēmas sagādā aizcietējumi, viens vai divi (mīksti) kivi palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamās problēmas.
7. Atbrīvošanās no toksīniem
Kivi esošais sērs palīdz izvadīt zarnu traktā esošās organismam kaitīgās baktērijas.
8. Sirds slimību riska mazināšana
Sirds slimību risks ir saistīts ar asins recēšanas problēmām, kāda zinātniska pētījuma ietvaros pierādīts, ka divu vai trīs kivi augļu lietošana uzturā katru dienu par 18% samazina trombu veidošanās iespējamību, kā arī par 15% samazina triglicerīdus.
9. Veselīgs diabētiķiem
Kivi auglim ir zems glikēmiskais indekss, tas nozīmē, ka šis auglis strauji nepalielina cukura daudzumu asinīs.
10. Uzlabo redzi
Makulas deģenerācija novecošanās rezultātā ir galvenais redzes zuduma iemesls vecāka gadagājuma cilvēku vidū. Pētījumā, kurā piedalījās 110 000 cilvēku, atklāts, ka trīs kivi apēšana dienā samazina makulas deģenerāciju par 36%. Tas saistīts ar augsto kivi sastāvā esošo vielu luteīna un zeaksantīna saturu, abas šīs vielas veido cilvēka acs audus.