11 attapīgi veidi, kā izmantot tējas maisiņus; rozes būs pateicīgas!

Kurš gan nedzer tēju? Jā, protams, ka daudzi dod priekšroku kafijai, taču arī tējas cienītāju pilnīgi noteikti netrūkst, turklāt tēja pilnīgi noteikti atrodas gandrīz katrā mājā!

Ļoti populāra ir tēja maisiņos, jo tā taču ir daudz ērtāk – ieliec tējas maisiņu krūzītē, pārlej ar ūdeni un gatavs! Maisiņu var izmest, bet krūzītē nav tējas biezumu!

Lasi vēl: Olīveļļas vērtīgākās īpašības; gludām kājām un skaistiem matiem!

Kā izrādās, šos tējas maisiņus var izmantot ne tikai tam, lai pagatavotu tēju. Tie ir ļoti universāli un var noderēt gan saimniecībā, gan dārzkopībā, gan skaistumkopšanā! Esam apkopojuši 11 populārākos veidus, kā tad vēl īsti var izmantot tējas maisiņus!

 

1. Sagatavo augsni istabas augiem

Ja vēlies, lai tavi istabas augi plauktu un zeltu, puķupoda apakšā, uz drenāžas cauruma novieto tējas maisiņu, tad iestādi puķupodā izvēlēto augu. Šis paņēmiens palīdzēs augsnei aizturēt ūdeni un augiem izmantot minerālvielas, kas atrodamas tējā.

2. Neļauj kamīna pelniem putēt

Nākamreiz, kad tīri kamīnu, pārgriez uz pusēm samitrinātu tējas maisiņu un izkaisi slapjās lapas kamīnā. Mazās daļiņas neļaus tīrot pacelties putekļiem, kā arī atvieglos tīrīšanas procesu, padarot to divtik vienkāršu.

3. Attīri traukus

Ja traukus klāj bieza tauku kārta vai uz tiem ir piekaltuši netīrumi, beršanas vietā pamēģini tos uz piecām minūtēm iemērkt ūdenī, kurā ir tējas maisiņš. Izlietne pārvērtīsies lielā tējas tasītē un atbrīvos traukus no piekaltušajiem un grūti nomazgājamiem netīrumiem. Šo paņēmienu nav ieteicams izmantot porcelāna traukiem.

4. Paātrini rožu augšanu

Ņemot vēra, ka rozēm patīk trūdvielām bagāta augsne, to augsnes apbēršana ar vecajām tējas lapām būs visnotaļ vērtīga procedūra. Izkaisi tējas lapas ap krūma saknēm un tad aplaisti augu, tādējādi tējā esošās uzturvielas nonāks līdz auga saknēm. Rezultātā rozes augs griezdamies.

5. Piešķir jaunām koka mēbelēm antīku izskatu

Ja vēlies jaunajām koka mēbelēm piešķirt antīku izskatu, sajauc tēju un etiķi, kurā iemērkta tērauda vilna, ļauj mikstūrai iesūkties 24 stundas un tad izmanto to koka tonēšanai. Paturi prātā to, ka no tējas veida būs atkarīgs koka tonis.

6. Padari spoguļus tīrus un labi atstarojošus

Pēc melnās tējas baudīšanas izmanto tējas maisiņu, lai notīrītu spoguļus. Ar mitru tējas maisiņu paberzē spoguli un tad mitrumu notīri ar sausu lupatiņu, veic apļveida kustības, līdz spogulis kļūst tīrs.

Lasi vēl: Mājās gatavots liķieris “Baileys” – vienkārša recepte un garša tāda pati kā veikalā pirktajam!

7. Atbrīvojies no nepatīkamā aromāta, kas iesūcies rokās

Nākamreiz, kad gatavosi zivs kotletes vai griezīsi sīpolus, atceries par šo efektīvo metodi, kura palīdzes atbrīvoties no ilgi paliekošām, nepatīkamām smakām. Mazgājot rokas izlietnē, berzē tajās tējas maisiņu, tas ļaus vienkārši, bet efektīvi atbrīvoties no nepatīkamā aromāta.

8. Glezno kopā ar bērniem

Ikvienam cilvēkam, kuram ir mazi bērni reizi pa reizei jānāk klajā ar idejām atvases izklaidēšanai. Kāda bloga autore izdomāja bērniem iedot tējas maisiņus un pudeli, no kuras izsmidzināms ūdens, lai šādā viedā uz papīra izveidotu krāsainu kolāžu.

9. Atsvaidzini apavus

Sportam izmantotie visbiežāk ir arī smirdīgākie no apaviem, kādi atrodami tavā skapī. Ja vēlies atbrīvoties no nepatīkamā aromāta, lai to nenāktos just katru reizi, kad uzvelc tos kājās, tad pēc apavu novilkšanas ievieto tajos sausus tējas maisiņus un atstāj tos tur uz nakti.

10. Pabaro paparžaugus

Šim augam patīk skāba vide. Lai paparžu krūms kļūtu vēl kuplāks, iestrādā zemē tējas lapas vai ieber tās papardes puķupodā.

11. Mazini saules radīto apdegumu

Nākamreiz, kad tavs bērns pārrodas mājās ar sarkanu kaklu, uzliec uz apdegušās vietas tikko ar ūdeni aplietus tējas maisiņus, lai mazinātu apsārtumu.

 

Pievienot komentāru