12 veidi, kā atmazgāt un iztīrīt pat visnoturīgākos traipus – šis jāzina katram!

Lai izmazgātu pat visnoturīgāko traipu, pietiek vien pievienot patiešām labu mazgāšanas līdzekli un ielikt drēbes veļas mašīnā.

Bet, ko darīt, ja jūs esat nosmērējuši apģērbu ārpus mājām, vai arī to mazgāt gluži vienkārši nav laika? Un kā tad atbrīvoties no traipiem, kuri ir sakaltuši un ieēdušies?

Nr. 1 Zāle

Katram vecākam ir zināmi bērnu džinsi, kuru ceļgali pastāvīgi ir nosmērēti ar netīrumiem un zāli. Lai acumirklī iztīrītu zāles traipus no apģērba, var izdarīt sekojošo:

  • Samaisiet 1 litru ūdens ar 1 ēdamkaroti ožamo spirtu. Pēc tam vienkārši ar to šķīdumu apstrādājiet traipu un nedaudz paberzējiet ar salvetīti vai švammi.

Nr.2 Tinte

Izžuvušu tintes traipu nevar izmazgāt pat veļas mašīnā. Tomēr tā iztīršanu atvieglot mums palīdzēja sekojošs paņēmiens:

  • Saslapiniet vates gabaliņu spirtā un ar vieglām kustībām uzspiediet ar to traipam. Vēl lieliski palīdzēs maisījums (1:1) – etilspirts un ožamais spirts. Tomēr, lai pilnībā atbrīvotos no traipa bez balināšanas, nāksies pacensties.

Nr.3 Tauki

Lai atbrīvotos no taukainiem traupiem, ir pāris pārbaudītas metodes. Un tās visas darbojas lieliski.

  • Ja traips ir svaigāks, no abām pusēm traipam uzklājiet 2 – 3 papīra dvieļu kārtas. Pēc tam izgludiniet ar kārtīgi uzkarsētu gludekli. Atkārtojiet to vēlreiz, un pēc tam traipu (ja tāds paliks) kārtīgi iztīram ar benzīnu.
  • No veca tauku traipa var atbrīvoties, ja to izmērcēt maisījumā no tīra spirta (1/2 glāze) un benzīna (1/2 tējkarote), un pēc tam ļaut audumam izžūt.

Nr. 4 Lūpukrāsa

Lūpukrāsas un tonālā krēma nospiedums uz gaiša apģērba ir visu meiteņu (un apģērba veikalu) problēma. Paldies Dievam, ka ir ļoti viegli tos iztīrīt:

  • Audumu ar traipu uzlieciet uz papīra dvieļa, pēc tam no iekšpuses saslapiniet to ar spirtā samitrinātu vates tamponu. Neaizmirstiet papīru bieži nomainīt.

Nr. 5 Nagu laka

Viena neuzmanīga kustība, un nagu laka no pudelītes pārvietojas uz jauno, tīro galdautu vai apģērbu. No tā atbrīvoties ir grūti, bet iespējams:

  • Apģērbu ar traipu uzklājiet uz kokvilnas auduma, pēc tam no iekšpuses paberziet traipu ar vati, kas samitrināta ar acetonu vai benzīnu, kamēr traips pazūd. Bet, lai pilnībā atbrīvotos no lakas, nāksies iemērkt apģērbu uz vairākām stundām vārošā ūdenī un izskalot.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru