Gaisīgs un garšīgs pīrāgs – apēdas vienā mirklī!

Pīrāgs ar biezpienu sanāk viegls, gaisīgs un ļoti, ļoti garšīgs. Mīkla pīrāgam gatavojas dažās minūtēs un bez taukvielām. Tāds pīrāgs ļoti atgādina maigu kēksu un burtiski kūst mutē.

To var gatavot cepeškrāsnī vai multikatlā. Tas ir ideāls našķis pie tējas vai kafijas.

Sastāvdaļas:

  • 250 grami biezpiens;
  • 3 vistu olas;
  • 120 mililitri kefīrs;
  • 350 grami kviešu milti;
  • 180 grami cukurs;
  • 1 tējkarote irdinātājs.

Gatavošana:

  1. Bļodā liekam biezpienu un pielejam kefīru. Labi samaisām līdz viendabīgai masai. Ja jūs izmantojat sausu biezpienu, tad to vispirms vajag izberzt caur sietu. Tāpat arī kefīru var aizstāt ar jogurtu vai netreknu krējumu.
  2. Miksera traukā iesitam olas un ieberam cukuru. Putojam produktus līdz pilnīgai cukura izkušanai. Rezultātā sanāk balta maiga masa. Iegūto maisījumu pievienojam biezpiena masai un kārtīgi samaisām.
  3. Citā bļodā beram miltus un pievienojam irdinātāju, kārtīgi samaisām un izsijājam. Šo miltu maisījumu, pakāpeniski, ar trim piegājieniem pievienojam biezpiena masai.
  4. Pēc katras miltu pievienošanas reizes, maisījumu labi samaisām. Maisīšanas reizē, ja gribiet, masai varat pievienot rozīnes, kaltētus augļus vai šokolādes gabaliņus.
  5. Multikatla trauku iesmērējam ar sviestu vai eļļu un iepildām mīklu. Liekam iekšā aparātā un ieslēdzam režīmu „cepšana” uz 1 stundu. Gatavu pīrāgu izliekam uz restītes, lai atdziest, un tad pasniedzam galdā.

Avots:

Pievienot komentāru