6 vērtīgākās apelsīnu mizu īpašības; starojošai sejas ādai un baltiem zobiem!

Šis drūmais gada periods ir ne tikai mandarīnu sezonas laiks, bet arī apelsīni pie mums šobrīd ir lielā cieņā, jo patiesībā jau tie tādi lieli mandarīni vien ir, turklāt no tiem var izspiest ļoti veselīgu un gardu sulu!

Izrādās, ka neticami vērtīgs ir ne tikai pašu apelsīnu mīkstums un sula, bet arī to mizas, un, lai gan par apelsīnu vērtību zina ļoti daudzi, par to mizu vērtīgākajām īpašībām zina tikai retais. Piemēram, virsējais apelsīnu mizas slānis satur vairāk C vitamīna nekā pats apelsīna mīkstums, tāpat arī flavonoīdus un cietās šķiedrvielas, kas ir ļoti vērtīgas gremošanas sistēmas normalizēšanai, turklāt tā nebūt nav vienīgā vērtīgā apelsīnu mizu īpašība.

Lasi vēl: 10 vērtīgākās kivi īpašības: normalizē asinsspiedienu un palīdz zaudēt lieko svaru!

 

1. Ādai

Vitamīns C ne tikai stiprina imunitāti, bet arī veicina ādas atjaunošanos – novērš krunciņas, baro to un piešķir mirdzumu. Sejas maskas pagatavošanai ir jāņem 2 ēdamk. sausu apelsīnu miziņu, 2 ēdamk. jogurta un 1 ēdamk. medus. Šo maisījumu ir jāklāj uz sejas un kakla ādas, pēc 20 minūtēm to nomazgājot ar siltu ūdeni. Šo procedūru būtu vēlams atkārtot 2-3 reizes nedēļā.

1

2. Zobu balināšanai

Pavisam vienkārša procedūra var likt zobiem kļūt par toni baltākiem, turklāt pat kaislīga smēķētāja zobiem. Viss, kas ir jādara – 2-3 minūtes jāparīvē zobi ar svaigas apelsīnu miziņas gaišo pusi. Ja vien tas ir iespējams, to vajadzētu darīt divas reizes dienā. Tādā pašā nolūkā var izmantot zobu pastu no ūdens un sausā apelsīnu miziņu pulvera.

2

3. Tievēšanai

Dzēriens, kas gatavots uz apelsīnu mizu bāzes, palīdzēs samazināt svaru tiem, kuri ievēro kaut kādas diētas. 1 ēdamk. sausas apelsīnu miziņas ir jāaplej ar glāzi verdoša ūdens, jāļauj tam visam ievilkties 10-15 minūtes, bet pēc tam jāpievieno medus un ar šo gardo dzērienu jāaizstāj gan tēja, gan kafija.

3

4. Sirds un asinsvadu veselībai

Šis pats dzēriens, kas minēts iepriekšējā punktā, palīdz no organisma izvadīt kaitīgo holesterīnu un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību.

4

5. Gaisa atsvaidzinātājs

Kāpēc gan tērēties un pirkt gaisa atsvaidzinātājus, ja pa rokai ir brīnišķīgs dabīgais aromatizators?! Svaigas apelsīnu miziņas 5 minūtes ir jāpavāra, tad jāpievieno nedaudz citronu sulas un 2 kanēļa standziņas. Tad, kad šis novārījums atdzisis, to var ieliet pudelē ar aerosolu un pie nepieciešamības to lietot kā gaisa atsvaidzinātāju.

5

6. Cīņai ar insektiem

Apelsīna aromātu nepanes ļoti daudz kukaiņu, tai skaitā arī skudras un odi. Lai tos aizbaidītu, ir nepieciešams paberzēt ādu ar svaigu apelsīnu miziņu vai arī jau esošās kodumu vietas apkaisīt ar apelsīnu miziņu pulveri.

6

Pievienot komentāru