7 vērtīgākās griķu īpašības; izvada no organisma lieko holesterīnu un paātrina vielmaiņu!

Vai maz spējat iedomāties, cik daudz vitamīnu un vērtīgu minerālvielu ir griķu paciņā, kas stāv vienā no jūsu virtuves plauktiem? Izrādās, ka griķi viennozīmīgi ir graudaugu “karalis”!

Ir dzirdēts, ka daudziem griķi ne visai iet pie sirds, it īpaši maziem bērniem, taču ar gadiem jau mēs visi saprotam, kas ir vērtīgs un kas nav – tad nu, lūk, griķi ir unikāls dzelzs, kalcija, joda un citu vērtīgu uzturvielu avots. Tajā pat laikā tas ir mazkaloriju produkts, ko bieži vien izmanto dažādās diētās.

Griķi ir patiešām vērtīgi, tāpēc esam apkopojuši vērtīgākās griķu īpašības, kas tev noteikti liks padomāt par to regulāru lietošanu uzturā!

Lasi vēl: Auzu pārslu putras vērtīgākās īpašības – regulē cukura līmeni asinīs un palīdz notievēt!

 

1. Ir pierādīts, ka griķu ēdieni uzlabo noskaņojumu. Griķi vārītā veidā stimulē smadzeņu darbību un veicina psiholoģisko un emocionālo izturību.

griki-senes-46521563

2. Turpinot iepriekšējo punktu, gribas atzīmēt, ka griķu miziņu papildvielas tiek izmantotas, lai pagatavotu spilventiņus pret bezmiegu, kas ir kā apliecinājums tam, ka griķiem piemīt nomierinoša iedarbība.

buckwheat-pillow

3. Griķi ir arī organismam nepieciešamo aminoskābju, olbaltumvielu un proteīnu avots, taču atšķirībā no dzīvnieku izcelsmes produktiem, no griķiem vērtīgās uzturvielas organismā uzsūcas daudz labāk.

4. Griķu diētu popularitāte ir izskaidrojama ar to, ka šie graudaugi satur minerālvielas, kas palīdz paātrināt vielmaiņas procesus, izvadīt no organisma lieko šķidrumu un samazināt svaru.

Lasi vēl: 9 vērtīgākās avokado īpašības; samazina svaru un uztur normālu cukura līmeni asinīs

5. Skābeņskābe, ābolskābe un citronskābe, ko satur griķi, palīdz regulēt skābju un sārmu līdzsvaru gremošanas traktā, kā ari stiprina asinsvadus.

maxresdefault

6. Griķi satur lipotropās vielas, PP grupas vitamīnus un dabīgo bioflavonoīdu-rutīnu, kas atjauno aknu šūnas un uzlabo sirds darbību. Nenovērtējumu ieguvumu griķi dod cilvēkiem, kuri sirgst ar cukura diabētu – pēc šī produkta lietošanas cukura līmenis organismā pieaug vienmērīgi.

7. Šis brīnumprodukts, attīrot asinsvadus, palīdz no organisma izvadīt lieko holesterīnu, tāpēc to īpaši noderīgi iekļaut savā uzturā ir tieši gados vecākiem cilvēkiem.

Pievienot komentāru