7 vērtīgākās svaigu gurķu īpašības; cīnās ar celulītu un novērš nepatīkamo smaku mutē!

Kurš gan no mums nav ēdis svaigus gurķus?! Tie ir iecienīti gandrīz jebkurās mājās, taču daudzi no mums šos dārzeņus ēd, pat tā īsti nenojaušot par to neticami vērtīgajām īpašībām!

Izrādās, ka tiem, kas vēlas no organisma izvadīt toksīnus, nomest liekos kilogramus vai uzlabot savas ādas stāvokli, svaigus gurķus uzturā vajadzētu lietot katru dienu, tāpēc mēs tev piedāvājam uzzināt to, kādas ir 7 vērtīgākās svaigu gurķu īpašības, par kurām tu līdz šim, iespējams, nemaz nebūsi dzirdējis! Vislabāk, protams, ja gurķi ir izaudzēti paša dārzā, taču arī tirgū pirktie vietējie gurķīši varētu būt gana labi!

Lasi vēl: 9 vērtīgākās avokado īpašības; samazina svaru un uztur normālu cukura līmeni asinīs

 

1. Gurķi izvada toksīnus

Gurķi sastāv no 95% ūdens, kas, kā zināms, izvada no organisma kaitīgās vielas. Tāpat gurķi satur arī veselu lērumu vitamīnu, tāpēc, ja esi pārliecināts, ka tie ir izaudzēti bez ķimikāliju palīdzības, lieto tos uzturā ar visu mizu, jo tā ir bagāta ar C vitamīnu – 10% no ieteicamās dienas devas!

2. Gurķus var ēst diētas laikā

Ikvienam, kurš vēlas samazināt savu svaru, tiek rekomendēts ēst gurķus, jo to sastāvā ir tartronskābe, kas neļauj aptaukoties. Šie dārzeņi satur tikai 13,5 kkal uz 100 gramiem produkta!

3. B vitamīna avots

Gurķi ir bagātīgs B vitamīnu grupas avots (B1, B2, B3, B6, B9), tāpēc arī tos ir vērts lietot uzturā regulāri!

4. Novērš nepatīkamo smaku mutē

Ja tev ir slikta elpa, bet nav nekādu slimību, kas provocē šo smaku, šie dārzenis tev noteikti var palīdzēt atrisināt šo problēmu – paturi gurķa gabaliņu mutē (30 sekundes), tas palīdzēs iznīcināt baktērijas, kas izsauc sliktu elpu!

5. Daudzu slimību profilaksei

Gurķi samazina risku saslimt ar vēzi, regulē holesterīna līmeni asinīs un uztur spiedienu normas robežās, bet gurķu sula satur hormonu, kas aizkuņģa dziedzerim palīdz izstrādāt insulīnu, tāpēc gurķi ir lieliski piemēroti diabētiķiem!

Lasi vēl: Greipfrūtu vērtīgākās īpašības; maz kaloriju un jāēd ar visiem kauliņiem!

6. Lielisks līdzeklis ādai un matiem

Gurķi lieliski palīdz pret saules apdegumiem un ādas kairinājumu. Vienkārši uzliec notīrītu gurķi uz sakairinātās vietas, lai tādā veidā samazinātu iekaisumu, bet, ja vēlies ādu padarīt gaišāku, pagatavo gurķu masku – vienkārši uzliec uz sejas sagrieztas gurķu šķēlītes, turklāt gurķi stimulē arī matu augšanu!

7. Cīnās ar celulītu

Sievietēm, kuras karo ar celulītu, ļoti svarīgi ir daudz dzert, bet gurķi satur lielu daudzumu ūdens, kas ļoti labi palīdz izvadīt toksīnus no organisma!

Pievienot komentāru