7 vērtīgākās zemeņu īpašības; palīdz atbrīvoties no pinnēm un balina zobus!

Vasara vairs pilnīgi noteikti nav aiz kalniem, kas nozīmē arī to, ka tūlīt sāksies zemeņu laiks! Zemenes ir īsts vasaras gardums, turklāt tās ir patiešām vērtīgas! 

Šī garšīgā un aromātiskā oga ne tikai papildina vitamīnu krājumus mūsu organismā, bet var tikt izmantota arī kā kosmētiskais līdzeklis, tāpēc tev noteikti ir jāzina šīs 7 vērtīgākās zemeņu īpašības, jo tūlīt taču sāksies šo ogu sezona!

Lasi vēl: Zaļo zirnīšu vērtīgākās īpašības; lielisks olbaltumvielu avots un palīdz arī pret pinnēm!

 

1. Samazina sirds un asinsvadu slimību risku

Mūsdienu pasaulē pirmajā vietā ir mirstība no sirds un asinsvadu slimībām, taču ja iekļausi savā uzturā šīs ogas, tad varēsi būtiski samazināt šo slimību attīstību risku. Viss tikai tāpēc, ka zemenes satur elagona skābi, kas kontrolē holesterīna līmeni asinīs, kā arī vitamīnu C, kas stiprina asinsvadus un artērijas.

2. Padara gaišākus vasarraibumus un pigmenta plankumus

Ja tu gribi savu ādu padarīt gaišāku, bet kopā ar to arī vasarraibumus un pigmenta plankumus, tad uztaisi masku no zemenēm, saspiežot dažas vidēja izmēra zemenes putriņā. Vispirms gan patestē sagatavoto masu, un ja viss ir labi, tad uzklāj šo masku uz sejas. Atkārtot šādu kosmētisko procedūru var 1 – 2 reizes nedēļā.

3. Palīdz atbrīvoties no pinnēm un iekaisuma

Ja tev ir problēmas ar ādu, tad zemeņu maska tev noteikti palīdzēs ar tām tikt galā, jo tās sastāvā ir antioksidanti, kas efektīvi cīnās ar dažādām ādas problēmām.

4. Palēnina novecošanās procesu

Antioksidanti, kas atrodas zemenēs, neitralizē brīvos radikāļus, tāpēc arī novecošanās process palēninās. Lai tas notiktu, kā minimums 40 minūtes pēc ēšanas ir jāapēd dažas zemenes.

5. Balina zobus

Lielais vitamīna C daudzums zemenēs ir spējīgs iznīcināt aplikumu, kas padara zobus dzeltenus. Regulāri iekļaujot savā uzturā zemenes, tu ātri vien pamanīsi, ka tavi zobi ir kļuvuši par 1 – 2 toņiem baltāki.

6. Palīdz atbrīvoties no slikta noskaņojuma

Kā tikt galā ar sliktu noskaņojumu un apātiju? Jau pie pirmajām pazīmēm apēd dažas zemenes, jo tās novērš homocisteīna veidošanos, kas lielos daudzumos nav veselīgi, ļaujot asinīm brīvi piegādāt barības vielas smadzenēm.

7. Uzlabo redzi un atbrīvo no “maisiņiem” zem acīm

Diemžēl ar gadiem redze pasliktinās, bet vielas, kas ir zemeņu sastāvā – piemēram, vitamīns C, flavonoīdi un organiskās skābes palīdz izvairīties no daudzām acu slimībām, kā arī zemeņu maska palīdz atbrīvoties no tumšajiem lokiem zem acīm.

Pievienot komentāru