8 interesanti fakti par intīmās zonas apmatojumu; tas ir vajadzīgs!

Runājot par kaunuma apmatojumu, sievietes var iedalīt trīs grupās – vienām patīk aizaugusi un mežonīga pļava, otras laiku pa laikam izvēlas nopļaut zāli, bet trešās grib atbrīvoties no zāles pavisam.

Lai arī ko tu izvēlētos, svarīgākais ir justies ērti un būt par sevi pārliecinātai! Viens gan mums visām ir kopīgs – tiklīdz sākas pubertāte, tā parādās kaunuma apmatojums, un tā nu ir lieta, kas skar mūs pilnīgi visas, tāpēc ir jābūt informētām par to, kas tas ir un kāpēc tur ir. Lūk, piedāvājam tev iepazīties ar dažiem interesantiem faktiem!

Lasi vēl: 6 fakti par seksu menstruāciju laikā. Noteikti izlasi!

1. Apmatojums ir vajadzīgs

Ne jau velti tas tur aug! Patiesībā tas ir kā aizsargs dzimumorgāniem, it sevišķi jutīgajai vagīnai, tāpēc varbūt labāk būtu ar šo apmatojumu samierināties.

2. Tas pasargā ādu no berzes

Papildus aizsargslāņa funkcijai, matiņi arī pasargā ādu no berzes. Jā, arī no tās, kas rodas seksa laikā.

3. Arvien biežāk sievietes saskaras ar savainojumiem, kas radušies        apmatojum likvidēšanas dēļ

Šādi savainojumi ir, piemēram, brūces, augoņi, izsitumi un ieauguši matiņi. Matiņu likvidēšanas radīto seku dēļ visvairāk sieviešu pie ārsta vērsās laika periodā no 2002. līdz 2010. gadam.

4. 19. gs. sievietes skuva intīmās zonas apmatojumu un tā vietā valkāja kaunuma parūkas.

Iespējams, ko tādu vēl ir iespējams nopirkt “Ebay” interneta veikalā. Vispār jau tas šķiet bezjēdzīgi, taču sievietes valkāja šādas parūkas, lai pasargātos no utīm.

5. No kaunuma apmatojuma visbiežāk atbrīvojas tie, kas nodarbojas ar orālo seksu

Pētījumā par kaunuma apmatojumu un cilvēku paradumiem tika noskaidrots, ka tie, kas pēdējā mēneša laikā ir saņēmuši orālu baudu, visbiežāk arī atbrīvojas no kaunuma apmatojuma.

6. Nevajadzētu steigties ar vaksāciju, kamēr nav beigušās mēnešreizes

Tā kā mēnešreižu laikā tiek izmainīts hormonālais līdzsvars, tieši pirms tām un to laikā āda ir īpaši jutīga. Tas nozīmē, ka arī sāpes var būt stiprākas.

7. Cilvēki mēdza glabāt kaunuma matiņus kā suvenīru

18. un 19. gs. Lielbritānijā vīrieši mēdza glabāt kaunuma matiņus, kas piederēja viņu mīļotajām, un pat nēsāja tos uz savas cepures kā ordeni.

8. Pāragra pubertāte tiešām eksistē

Pāragra pubertāte ir sākums arī kaunuma apmatojuma augšanai.

Lasi vēl: Izrādās, ka piņņu veidošanās cēlonis var būt arī sekss! Kā tikt ar to galā?!

Pievienot komentāru