Izrādās, ka hurmu var ēst arī vasarā, ja vien to pareizi uzglabā!

Hurma ir daudz vērtīgāka par āboliem, satur daudz vairāk C vitamīna, nekā citroni, palīdz cīņā ar depresiju, remdina bada sajūtu, kā arī uzlabo ādas stāvokli un redzi. 

Hurma – īsts vitamīnu kokteilis, kas piedod ēdienam “rozīnīti”, bet organismam – spēku un enerģiju. Liekas, ka par šo spilgti oranžo augli mums ir zināms gandrīz visu, taču ir viena lieta… vai zinājāt, ka hurmu var arī sasaldēt?! Ļoti daudziem tas ir atklājums!

Gatavojoties ziemai, mēs mēdzam sasaldēt ļoti daudzus dārzeņus, augļus un ogas. Hurmai pilnīgi noteikti nevajadzētu būt izņēmumam!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās hurmas īpašības; stiprina nervu sistēmu un normalizē sirdsdarbību!

Kāpēc sasaldēt hurmu?

Pilnībā loģiska atbilde uz šo jautājumu – lai saglabātu nogatavojušos augļus uz ilgāku laika periodu. Hurmas sezona ir ļoti īslaicīga. Nākas gaidīt veselu gadu, lai no jauna padarītu savu dzīvi saldāku ar šo sulīgo un gardo augli.

Taču hurmu sasaldēt pilnīgi noteikti nevajadzētu tikai šī iemesla pēc. Ja hurma vēl nav paspējusi nogatavoties, tās mīkstuma konsistence nav visai patīkama. To visu ietekmē tanīna klātbūtne auglī. Bez piegaršas, tas var provocēt arī gremošanas traucējumus.

Tanīns ir augu izcelsmes viela. Nonākot kuņģī, tā uzkrājas un netiek sagremota, kā rezultātā var rasties dažādas gremošanas problēmas. Saldēšanas laikā tanīns pilnībā izzūd, tādēļ arī hurma kļūst daudz saldāka un vērtīgāka.

Hurmas sasaldēšanas veidi

1. Sasaldē veselu

Augļus nomazgā un nosusina ar dvieli. Tiem jābūt sausiem, pretējā gadījumā – ūdens lāsītes pārvērtīsies kristālos, kas augļiem kaitēs. Katru augli ieliek maisiņā. Liek saldētavā uz 12 stundām.

2. Sasaldē gabaliņos

Katru augli sadala 6 daļās, izņem kauliņus. Pārtikas kastītes apakšu izklāj ar celofānu un virsū liek hurmas gabaliņus. Uzliek vāku. Liek ledusskapī uz 12 stundām.

3. Sasaldē biezeni

Hurmu nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus. Ar karoti izgrebj mīkstumu un sablendē. Var sasaldēt ledus formiņās vai vienkārši plastmasas glāzītēs. Pēc sasaldēšanas gabaliņus izņem no formām un saliek vienā trauciņā vai maisiņā, liekot tos atpakaļ saldētavā, līdz tie būs vajadzīgi.

Cik ilgi var uzglabāt?!

Ievērojot temperatūras režīmu –18 °С, saldo augli droši var uzglabāt līdz pat gadam. Lai hurmu atkausētu, pietiek to 2-3 stundas paturēt istabas temperatūrā. Alternatīvs veids – ielikt hurmu hermētiskā maisiņā, bet to siltā ūdenī.

COMMENTS

Pievienot komentāru