8 vērtīgākās redīsu īpašības; palīdz zaudēt svaru un līdzsvaro asinsspiedienu!

1. Palīdz zaudēt svaru

Redīsi ir tas dārzenis, kas bez liekām kalorijām sniegs sāta sajūtu, tiklīdz būs jūtams izsalkums, turklāt redīsi arī paātrina vielmaiņu, tādējādi veicinot svara zaudēšanu.

2. Uzlabo urīntrakta darbību

Redīss ir diurētisks līdzeklis, kas paātrina urīna izvadi no organisma. Redīsu sula ir visnotaļ populārs dzēriens, kas tiek lietots urīnceļu iekaisuma gadījumā (iekaisums izpaužas kā sāpīga urinēšana). Tāpat redīsi palīdz attīrīt nieres.

3. Nomierina gremošanas traktu

Redīss satur daudz šķiedrvielu, tas palīdz uzveikt dažādas gremošanas problēmas. Redīsos ir augsts ūdens saturs, tieši tādēļ tas lieliski attīra zarnu traktu un nomierina to.

4. Mazina dzelti

Šis nelielais dārzenis spēj ārstēt saslimšanas, kas izraisa ādas dzelti. Redīsi attīra asinis un izvada no organisma kaitīgos toksīnus. Cilvēkiem, kuriem novērota ādas dzelte, tas palīdz mazināt sarkano asinsķermenīšu sašķelšanos.

5. Padara veselīgāku sirdi

Redīsos esošie antocianīni palīdz uzveikt sirds slimības. Papildus tie mazina iekaisumu un cīnās ar vēža šūnām.

6. Palīdz pret aizcietējumiem

Kā jau iepriekš minēts, redīsi satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas palīdz izvadīt barības pārpalikumus no zarnu trakta. Redīsi palīdz arī caurejas gadījumā, uzturot normālu aizkuņģa dziedzera un aknu darbību.

7. Mazina elpošanas problēmas

Redīsi palīdz mazināt aizlikta deguna dobuma pazīmes. Tie ārstē kakla sāpes, alerģijas un deguna aizlikumu.

8. Līdzsvaro asinsspiedienu

Viena no vērtīgākajām minerālvielām, ko satur redīsi, ir kālijs. Šī minerālviela palīdz normalizēt asinsspiedienu. Redīsi atbrīvo asinsvadus, padarot asins plūsmu vienmērīgāku.

Lasi vēl: 8 vērtīgākās brokoļu īpašības; stiprina kaulus un samazina holesterīna līmeni asinīs!

Pievienot komentāru