9 fakti par bērnu kārumu “Kinder Surprise”

Ļoti iespējams, ka praktiski katram pazīstams ” Kinder Surprise” – piena šokolādes ola ar pārsteigumu. Olas iekšpusē ievietots plastmasas trauciņš ar iekšpusē noslēptu spēļmantiņu vai suvenīru. Šīs, olā atrodamās mantiņas, bieži izstrādā arī īpaši pieaicināti dizaineri. 
Savas ilgās pastāvēšanas vēsturē, šādas un līdzīgas šokolādes olas, mēģinājušas izgatavot liels skaits dažādu saldumu ražotāju kompānijas visā pasaulē.
Visa, bērniem domātā Ferrero produkcijas līnija, tiek realizēta, izmantojot Kinder apzīmējumu. Tieši šis ir iemesls, kādēļ vārds ” kinder”, kļuvis par neatņemamu šokolādes olas nosaukuma daļu. Bet otrā nosaukuma daļa – ” surprise”, daudzās valstīs tiek tulkota, atbilstoši valstij, kurā prece tiks realizēta. Tā piemēram Vācijā, šīs Ferrero kompānijas ražotās šokolādes olas tirgū parādās kā ” Kinder Uberraschung”, Itālijā un Spānijā tās pazīst kā – ” Kinder Sorpresa”, Portugālē un Brazīlijā – ” Kinder Sorpresa”, Šveicē un Norvēģijā – ” Kinderoverraskelse”, Anglijā – ” Kinder surprise” un Krievijā kā “Киндер сюрприз”.
Mūsdienās šīs ” kinderolas” iecienījuši ne tikai bērni, bet arī pieaugušie, kas aizraujas ar olās noslēpto mantiņu kolekcionēšanu. Šī, kolekcionēšanas kultūra sasniegusi tiešām ievērojamus apjomus. Interneta izsolēs, reti sastopamo mantiņu cenas var pārsniegt pat 1000 eiro. 2007.gada februārī, eBay rīkotajā izsolē, ” Kinder surprise” 90 tūkstošu liela mantiņu kolekcija tika pārdota par 30 tūkstošiem eiro.
Krievijas populācijā šādu Kinder Surprise šokolādes olu pazīst 93% iedzīvotāju, vecuma grupā no 4 līdz 50 gadiem.
“Kinder surprise” nav vienīgais ” Ferrero” firmas produkts, kas guvis patiesu atzinību visā pasaulē. Šī kompānija ražo dažādas konfektes, dražejas, pastas, šokolādes, šokolādes batoniņus: Ferrero, Rafaello, Fiesta, Nutella, Duplo, Tik-Tak un daudzus citus.
Vienas šokolādes olas svars ir aptuveni 35 grami.
Piena komponentes procentuālais sastāvs Kinder Surprise olā sastāda 32% (šis noteikti NAV tas gadījums, kad garšīgi nozīmē neveselīgi)
Pārdošanā pieejami īpaši Kinder Surprise olu iepakojumi, domāti 3, 6, 12 vai 24 olām.
Šokolādes olā atrodamās mantiņas – pārsteigums ir tiešām unikālas, jo tiek izgatavotas īpaši Kinder Surprise olām. Gada laik, pārdošanā nonāk vairāk kā 100 jaunas, dažādas mantiņas un suvenīri. To vidū sastopami gan plastmasas, gan metāla, pat koka izstrādājumi.
Pati pirmā Kinder Surprise produkcijas partija tika pārdota VIENAS STUNDAS laikā!

Pievienot komentāru