10 padomi, kuri palīdzēs ēdienu pagatavot daudz garšīgāk, ātrāk un racionālāk!

Pa virtuvi rosās gandrīz katrs no mums, tāpēc šīs pilnīgi noteikti ir tās 10 lietas, kuras būtu jāzina ne tikai katrai mājsaimniecei, bet arī tiem, kuriem varbūt gatavošana nav viena no mīļākajām nodarbēm!

Mēs taču nevēlamies raudāt sīpolu griešanas laikā, vēlamies saglabāt briseles kāpostu zaļo krāsu arī pēc vārīšanas un gribam, lai mūsu kartupeļu biezenis ir gaisīgs! Izrādās, ka tas viss ir pavisam viegli izdarāms!

Lasi vēl: 11 attapīgi veidi, kā izmantot tējas maisiņus; rozes būs pateicīgas!

 

1. Burkānu salāti iegūs burvīgu, eksotisku garšu, ja tiem pievienosiet šķipsniņu kokosriekstu pārslu, kas pirms tam bez eļļas viegli apgrauzdētas uz pannas.

2. Kartupeļu biezenis būs gaisīgs, ja vēl bez piena tam pievienosiet arī gāzētu minerālūdeni.

3. Ja vēlaties vārītiem kartupeļiem piešķirt neparastu garšu, pārkaisiet tos ar sasmalcinātiem zemesriekstiem, kas kādu brīdi kaltēti uz sausas pannas.

4. Silti kartupeļu gabaliņi, kas sakapāti priekš salātiem, nesalips, ja tos apslacīsiet ar dārzeņu buljonu, turklāt ēdiens iegūs papildus garšas niansi.

5. Kartupeļi būs gatavi daudz ātrāk, ja ūdenim, kurā tie vārās, pievienosiet nedaudz taukvielu.

6. Skābēti kāposti saglabās gaišu krāsu, ja vārot tiem pievienosiet nedaudz piena.

7. Briseles kāposti jāvāra ūdenī, kam pievienota šķipsniņa cukura un nedaudz sviesta. Sāls jāpieliek tikai pašās vārīšanas beigās, lai kāposti nezaudētu savu koši zaļo krāsu.

8. Ziedkāposti arī pēc vārīšanas būs balti, ja ūdenim, kurā tie vārās, pievienosiet nedaudz kondensētā piena.

9. Lai, vārot kāpostus, virtuvē neizplatītos dažiem tik nepatīkamā smaka, ielieciet katlā dažus valriekstus.

10. Tīrot un smalcinot sīpolus, jums vairs nebūs jāraud, ja pirms sīpolu griešanas tos uz pusstundu ievietosiet ledusskapī vai iemērksiet siltā ūdenī. Lai izvairītos no nepatīkamās sīpolu smakas, ko grūti nomazgāt no rokām, pirms ķerieties tiem klāt, ieziediet rokas ar eļļu. Tāpat rīkojieties, ja jāsmalcina sarkanie kāposti – rokas, kas ieziestas ar eļļu, nekļūs sarkanas.

Pievienot komentāru