Arī tad, ja jūs parasti ierobežojat sevi attiecībā uz saldumiem un parasti skaitāt kalorijas, tad pa retam jūs tomēr varat atļauties sevi palutināt ar kādu našķi, it īpaši šajā rudens/ziemas periodā!
Šādiem gadījumiem mēs tev piedāvājam izcept bezgala gardas rozīņu bulciņas! Lai gan tas ir visnotaļ laikietilpīgs process, rezultāts ir tā vērts, tāpēc noteikti pamēģini un palutini gan sevi, gan savus mīļos ar šīm garšīgajām maizītēm!
Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu – bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!
SASTĀVDAĻAS:
- 720 g kviešu miltu;
- 2 olas;
- 250 g cukura;
- 100 g sviesta;
- 300 ml piena;
- 10 g vaniļas cukura;
- 11 g sausā rauga;
- 250 g krēmsiera;
- 150 g pūdercukura;
- 2 ēdamk. saldā krējuma
- 250 g grieķu jogurta.
Lasi vēl: RECEPTE. Ābolu “Napoleons” – saldākiem rudens vakariem!
PAGATAVOŠANA.
1. Uzsildiet pienu, taču neuzvāriet to. Pievienojiet sauso raugu, 250 g miltu un 25 g cukura. Nolieciet maisījumu siltā vietā apmēram uz stundu.
2. Izkausējiet 80 g sviesta, sajauciet to ar olām un 200 g cukura, kā arī pievienojiet vaniļas cukuru.
3. Pēc noteiktā laika olu-sviesta masu pievienojiet rauga masai. Visu rūpīgi samaisiet.
4. Iesijājiet masā miltus. Samīciet mīklu. Kad tas izdarīts, nolieciet to siltā vietā vēl uz stundu. Pa to laiku tā pacelsies.
5. Izrullējiet mīklu. Apsmērējiet to ar sviestu (20 g) un apkaisiet ar pāri palikušo cukuru. Tagad lieciet virsū savu mīļāko pildījumu – piemēram, tvaicētas rozīnes. Satiniet visu ruletē. Gatavo ruleti jāsagriež gabaliņos.
6. Ņemiet cepešpannu. Ieklājiet tajā cepamo papīru. Lieciet virsū ruletes gabaliņus. Ar griezto daļu uz augšu. Nolieciet visu siltā vietā. Apmēram uz 20 minūtēm.
7. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C . Lieciet visu cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
8. Kamēr viss cepas, ar miksera palīdzību sakuliet saldo krējumu (33 %), krēmsieru un pūdercukuru.
9. Izņemiet bulciņas. Kamēr tās vēl karstas, pārlejiet ar saldā krējuma masu.