RECEPTE. Ābolu “Napoleons” – saldākiem rudens vakariem!

Rudens ir klāt, tāpēc mums pilnīgi noteikti jāizbauda tas, ko mums šis gadalaiks sniedz! Te gan mēs pilnīgi noteikti nerunājam par drēgnajām rudens dienām, lai gan arī tajās ir savs skaistums, bet par dabas veltēm! 

Rudentiņš viennozīmīgi ir bagāts vīrs un ar savu bagātību lutina katru no mums, tāpēc centīsimies to izmantot! Šoreiz pievērsīsimies āboliem un padalīsimies ar bezgala gardas “Napoleona” kūkas recepti! Šīs krēmīgās kūkas variācijas ir dažādas – gan ar tradicionālais “Napoleons” ar vārīto krēmu, gan biezpiena “Napoleons”, taču šoreiz centīsimies to padarīt nedaudz neparastāku!

Lasi vēl: Baudām rudens veltes! Ķirbju pīrāgs, kas burtiski kūst uz mēles!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g kārtainās bezrauga mīklas;
  • 3 āboli;
  • 200 g kondensētā piena;
  • 12 g vaniļas cukura;
  • 12 g kanēļa;
  • 2 ēdamk. ūdens.

Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu – bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!

PAGATAVOŠANA.

1. Gatavojam krēmu. Notīriet ābolus. Sarīvējiet tos. Uz nelielas uguns pasautējiet tos kopā ar ūdeni, vaniļas cukuru un kanēli. Masa būs gatava tad, kad tā kļūs mīksta un pārvērtīsies biezenī. Pēc tam pievienojiet kondensēto pienu. Sautējiet vēl 10 minūtes. Ļaujiet krēmam atdzist.

2. Atkausējiet nopirkto kārtaino bezrauga mīklu vai arī pagatavojiet to pati. Sadaliet to divās daļās un izrullējiet. Katrai daļai ir jāatbilst cepešpannas izmēram. Abas daļas izcepiet 20 minūšu laikā 180 °C temperatūrā.

3. Sagrieziet izcepto mīklu tā, lai sanāktu 4 vienādi kvadrāti. Atgriezumus sasmalciniet.

4. Apsmērējiet katru daļu krēmu un kārtojiet tās vienu otrai virsū. Augšējo daļu apberiet ar atgriezumiem. Uz nakti vai pat ilgāk atstājiet kūku ledusskapī, tai ir kārtīgi jāpiesūcas!

Pievienot komentāru