Brīnišķīgs kēkss tavam svētku galdam, turklāt tu to vari gatavot arī kopā ar bērniem!
Noteikti nebēdājies, ja tev nav tieši tādas cepamās formas, jo pat citā formā šis kēkss pilnīgi noteikti piepildīs tavu māju ar Ziemassvētku noskaņu!
Vaniļas, kanēļa un grauzdēto lazdu riekstu aromāts dāvās īstu svētku atmosfēru, turklāt tas garšo tikpat labi, cik izskatās! Noteikti pamēģini!
Lasi vēl: Recepte. Biezpiena torte ar hurmu; viegli pagatavojama un bezgala garda!
SASTĀVDAĻAS:
- 225 g sviests;
- 100 g cukurs;
- 100 g brūnais cukurs;
- 1 tējk. vaniļas cukurs;
- 4 olas;
- 225 kviešu milti;
- 100 g lazdu rieksti;
- 1 tējk. kanēlis;
- 1,4 ēdamk. cepamais pulveris;
- 1 šķipsniņa sāls;
- 100 ml jogurta bez piedevām;
- pūdercukurs pēc garšas;
- 2-3 cepumi.
PAGATAVOŠANA.
Uzreiz ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 170 grādiem. Lazdu riekstus apgrauzdē uz sausas pannas, lai tie kļūtu vēl aromātiskāki. Atdzesē un sadrupina lielās drupačās. Cepumus sablendē.
Dziļā traukā liek mīkstu sviestu un pievieno visu cukuru (balto, brūnu un vaniļas). Samīca sulīgā masā. Pa vienai piesit olas.
Atsevišķā traukā liek miltus, sāli, cepamo pulveri, kanēli un sadrupinātos lazdu riekstus. Pievieno jogurtu, samaisa. Abas masas savieno.
Silikona cepamo formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar cepumu drupačām. Akurāti ar karoti liek iekšā masu. Cep 50-60 minūtes.
Kēksu izņem no cepeškrāsns, atstāj nedaudz atdzist. Bagātīgi apkaisa ar pūdercukuru. Gatavs!
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu; bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!