Jā, tīri teorētiski tas ir biezpiena sacepums, taču tik grezns, ka mēs to viennozīmīgi saucam par torti un liekam arī uz svētku galda!
Iztēlojieties – maigs un krēmīgs biezpiena suflē ar hurmas aromātu… Kad ogu sezona ir beigusies, tās pilnīgi noteikti var aizstāt ar hurmu. Šī biezpiena torte ar hurmu ir ne tikai bezgala garda, bet arī pavisam vienkārši pagatavojama. Noteikti ir vērts pamēģināt! Garšos gan lieliem, gan maziem!
Lasi vēl: 7 vērtīgākās hurmas īpašības; stiprina nervu sistēmu un normalizē sirdsdarbību!
SASTĀVDAĻAS:
- 80 g sviests;
- 2 ēdamk. citronu sula;
- 125 g cepumi;
- 2 olas;
- 2 hurmas;
- 1/2 glāze saldais krējums;
- 2,5 glāzes cukurs;
- 500 g biezpiens.
PAGATAVOŠANA.
Cepumus sablendē, pievieno mīkstu sviestu un rūpīgi samīca ar rokām. Tortes cepamajā formā (24 cm Ø) ieklāj cepamo papīru un tās pamatā liek cepumu masu, izlīdzina. Uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
Biezpienu sakuļ ar 1,5 glāzi cukura un olām, pievieno saldo krējumu un citronu sulu. Masu liek virsū cepumiem. Cep 160 grādos 35 minūtes. Ļauj atdzist un uz 3 stundām liek ledusskapī.
Atlikušo cukuru samaisa ar ūdeni, uzvāra. Šķēlītēs sagrieztu hurmu bez kauliņiem liek sīrupā un vāra 5 minūtes
Kad hurma atdziest, šķēlītes kārto uz tortes – gatavs!
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Izrādās, ka hurmu var ēst arī vasarā, ja vien to pareizi uzglabā!
Labdien!
Man jautājums:vai šajā receptē želantīns nav vajadzīgs?