Lai gan burkāni skaitās dārzeņi un mēs tos esam raduši izmantot dažādu pamatēdienu pagatavošanā, no burkāniem var sanākt arī ļoti gardi deserti!
Viens no šādiem – burkānu pīrāgs, kas pēc šīs receptes sanāks ļoti sulīgs, vienmērīgi izcepts un bezgala aromātisks, turklāt tu vari ļaut vaļu fantāzijai un paspilgtināt tā garšu ar dažādiem riekstiem!
Tas ir viegli un arī visnotaļ ātri pagatavojams, turklāt no pavisam vienkāršām sastāvdaļām, tā kā noteikti ir vērts pamēģināt! Tas ir arī gana veselīgs, jo nesatur daudz cukura, turklāt burkāni taču nekādi neietekmē figūras aprises!
Lasi vēl: Recepte. Biezpiena sacepums ar bumbieriem un magoņu sēkliņām!
SASTĀVDAĻAS:
- 3-4 burkāni;
- 3 olas;
- 1 glāze kefīrs;
- 1 glāze kviešu milti;
- 2 banāni;
- 4 ēdamk. medus;
- 1/2 tējk. soda.
PAGATAVOŠANA.
Kefīram pievieno sodu un ļauj maisījumam 15 minūtes nostāvēties.
Olas sakuļ ar medu. Pievieno smalki sarīvētus burkānus.
Banānus sablendē vai saspaida ar dakšiņu, pievieno burkānu masai. Pielej kefīru un iesijā miltus. Visu rūpīgi samaisa.
Mīklu lej cepamajā formā un cep 170 grādos 40-50 minūtes.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu; bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!