Neiedomājami maiga siera kūka – viesi prasīs papildporciju

Sastāvdaļas:

  • 165 g krēmsiers
  • 4 olas
  • 35 g izkausēts sviests
  • 90 g cukurs
  • 65 g piens
  • 50 g milti
  • 15 g ciete
  • 0,5 tējkarotes citronu sulas
  • 1,5 g vanilīns

Pagatavošana:

Formā ieliec cepamo papīru un iesmērē ar sviestu.

Ūdens peldē karsē sviest, pienu un krēmsieru, lai iegūtu viendabīgu masu. Tomēr nav vajadzības panākt masas vārīšanos.

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenums pievieno iepriekš pagatavotajai masai un labi samaisi.

Pievieno citrona sulu un vaniļu. Tad pievieno izsijātus miltus un cieti, labi samaisi.

1-2 reizi iegūto mīklu izlaid caur sietu. Nedrīkst palikt nekādi kunkuļi. Vāra ūdeni.

Olu baltumus saputo ar cukuru, līdz tiek iegūta stingra putu konsistence.

2-3 piegājienos pievieno sagatavoto olbaltumvielas masu iepriekš pagatavotajai mīklai. Maisi no apakšas uz augšu, lai iegūtu viendabīgu konsistenci.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

Mīklu ielej formā, bet pēc tam šo formu ieliec lielāka diametra formā, kurā ir ieliet verdošs ūdens.

Cep uz zemākā cepeškrāsns līmeņa.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru