Rudens mūs nebeidz lutināt ar gardām veltēm. Kāpēc gan nepagatavot ko gardu un veselīgu no tā, kas atrodams dārzā?
Ķirbim ir neskaitāmi daudz labu īpašību, piemēram, tas ir lielisks ēdiens, kuru pagatavot, ja cīnies ar gastrītu, bet 4-5 pilieni ķirbju sulas iepilināti nāsīs var palīdzēt pret zobu sāpēm. Jāpiebilst, ka ķirbja sula ir lielisks palīgs žults un nierakmeņu šķīdināšanai un izvadīšanai no organisma.
Ja bieži saskaries ar aizcietējumu, tad regulāra ķirbja iekļaušana uzturā palīdzēs dabiskā ceļā dziedēt iekaisušu zarnu traktu.
Bet tagad laiks gardai jo gardai ķirbju krēmzupas receptei.
Nepieciešamās sastāvdaļas
- ķirbju sēklas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 600 g ķirbju mīkstuma
- 2 ēd. k. augu eļļas
- 400 ml saldā krējuma 10%
- 100 g rīvēta cietā siera
- muskatriekstu šķipsna
- sāls, malti sarkanie pipari
- daži zariņi rozmarīna
Pagatavošana:
1.Nomizot sīpolus un ķiplokus, smalki sagriezt.
2. Sagriezt kubiņos ķirbja mīkstums.
3.Katlā ar biezām sieniņām uzkarsēt eļļu un viegli apbrūnināt ķiplokus un sīpolus. Pievienot ķirbi, un, maisot cept katlā apmēram 10 minūtes. Ieliet 2 ēd. karotes ūdens un sautēt 5 min. Tad pievienot krējumu un vārīt uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.
4.Katliņa saturu sablendēt, pārkaisīt ar muskatriekstu, uzbērt sāli un piparus.
5.Saliet bļodiņās, katrā iebērt sieru, ielikt rozmarīna zariņu un apbērt ar ķirbja sēklām.
Lai labi garšo!