Lai pagatavotu salātus, būs nepieciešams novārīt burkānus un olu. Starp citu, burkānus var cept cepeškrāsnī folijā. Šis ir labs burkānu pagatavošanas variants, jo šādā veidā tie saglabā savu sulīgumu.
Pārējā salātu pagatavošana ir vēl vienkāršāka – visi produkti secīgi jāsagriež mazos kubiņos:
- Burkāni
- Marinēti gurķi
- Ola
Atliek visas sastāvdaļas samaisīt un pievienot konservētas pupiņas.
Salāti būs ļoti gardi, ja konservētu pupiņu vietā pupiņas novārīs sālsūdenī. Ieteicams pupiņas pirms tam izmērcēt ūdenī vismaz 3-4 stundas, optimāli visu nakti.
Salātus var papildināt ar ķiploku.
Lieliski iederēsies smalki sagriezti zaļumi, bet kā garšvielas var izmantot maltus melnos piparus un sāli.
Salātus sajauc ar veikala vai mājās pagatavotu majonēzi. Pirms pasniegšanas salātiem stundu vajadzētu pastāvēt ledusskapī.
Salāti ir garšīgi, sātīgi un lieliski sader kopā ar gaļu vai zivīm.