Lētāki nekā sirņiki, maigāki nekā pankūkas: viss, kas jādara, jāuzvāra mannā putra

Šodien padalīšos receptē, kā pagatavot garšīgus mannikus jeb mannas plācenīšus.

Sastāvdaļas:

  • 100 g manna
  • 400 ml piens
  • 20-30 g sviests
  • 1 ola
  • 1,5 ēdamkarotes cukurs
  • Šķipsniņa vaniļa
  • Šķipsniņa sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Sākumā nepieciešams izvārīt pabiezu mannā putru. Bet, ja tā ir palikusi no brokastīm, to arī var droši izmantot. Mannā putra pagatavojama kā parasti – pienu ielej katliņi, silda, kamēr sāk vārīties. Pievieno sāli, cukuru, vaniļu un pakāpeniski sāk bērt mannu. Visu laiku maisa, lai neveidotos kunkuļi un putra nepiedegtu pie katla. 3-4 minūtes un putra gatava!

Gatavajā mannā putrā pievieno nelielu gabaliņu sviesta, samaisa un noliek malā, lai nedaudz atdziest (ja putra ir tikko vārīta). Atdzesētajā putrā pievieno mīkstu sviestu.

Olai atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu uzreiz pievieno mannai un kārtīgi samaisa.

Olas baltumu sakuļ stingrās putās un tikai tad pievieno mannas “mīklai”.

Masu akurāti samaisa. Mīkla mannas plāceņiem gatava, vairāk nekas nav jāpievieno!

Pannā pievieno pietiekamu daudzumu eļļas, uzkarsē. Rokas samērc ūdenī un no mannā mīklas veido bumbiņas, kuras uzreiz liek uzsildītajā eļļā. Cep uz vidējas uguns, līdz tiek iegūta zeltaini brūna garoziņa.

Tad bumbiņas apgriež otrādi un cep no otras puses.

Pēc izcepšanas plācenīšus uzliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Bet pēc tam pasniedz.

Avots: souspark.ru

Pievienot komentāru