Sastāvdaļas
5 tomāti
3-4 daiviņas ķiploka
0,5 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote etiķa
1 tējkarote Dižonas sinepju
3 ēdamkarotes olīveļļas
Malti melnie pipari pēc garšas
Kinza pēc garšas
Pētersīļi, baziliks – pēc garšas
Pagatavošana
1. Tomātus nomazgā, sagriež 0,5 cm biezās ripiņās. Nomazgā un sasmalcina zaļumus, kurus esat izvēlējusies marinēšanai, notīra un saspiež ķiplokus.
2. Dziļā traukā sajauc sinepes, 6% etiķi, olīveļļu, sāli, cukuru, melnos piparus, sasmalcinātos zaļumus un ķiplokus.
3. Tomātus liek dziļā šķīvī vai citā traukā 3 kārtās un pārlej ar marinādi.
4. Trauku apsedz ar vāku un liek tomātus ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pa šo laiku tomāti lieliski iemarinēsies, un tos varēs pasniegt kopā ar pamatēdienu.