Aplūko savas krūtis! Uzzini, ko tās spēj atklāt par tavu veselības stāvokli!

Krūtis sievietēm ir ļoti jūtīga ķermeņa daļa, līdz ar to pret tām jāizturas ar īpašām rūpēm, kā arī tās bieži vien mūs ļoti savlaicīgi brīdina par kaut kādām izmaiņām mūsu organismā.

Mēģināsim noskaidrot, ko tad īsti krūtis spēj atklāt par mūsu veselības stāvokli! Mēs visas labi zinām, ka pēc diskomforta sajūtas krūtīs mēs varam noteikt, ka tuvojas mēnešreizes, vai arī, iespējams, esam stāvoklī, taču, kā izrādās, tās nebūt nav vienīgās lietas, ko savlaicīgi mums cenšas pateikt mūsu krūtis, tāpēc piedāvājam tev uzzināt vēl dažas lietas par krūtīm un to, ko tās ir spējīgas atklāt par tavu veselības stāvokli.

Lasi vēl: Orgasma trūkums sievietēm – kā atslābināties un sasniegt orgasmu

 

1. Tev sāksies menstruācijas

Krūtis mainās tava cikla ietvaros, tomēr PMS laikā tās parasti ir uztūkušas un sāpīgas. Dažām sievietēm šis process ieilgst, turpinoties arī menstruāciju laikā, arī tas ir pilnīgi normāli. Tāpat krūšu jutīgumu var ietekmēt arī kontracepcijas medikamentu lietošana vai lietošanas pārtraukšana.

2. Tu esi stāvoklī

Grūtniecības sākumā krūtis šķiet ļoti sāpīgas, gluži kā pirms menstruāciju sākuma, bet nedaudz vēlāk tās sāk piebriest, palielinās ne tikai bļodiņas izmērs, bet arī areolas.

3. Tev nepieciešams jauns krūšturis

Ja krūštura stīpiņa sāk durt miesā, krūtis veļas pāri bļodiņām, regulāri jūti sāpes mugurā vai plecos, tavs ķermenis brīdina, ka tev nepieciešams jauns krūšturis. Krūtis balstoša, polsterēta un pareizi izvēlēta veļa sniegs pareizo atbalstu krūtīm, kā arī ļaus izvairīties no muguras un plecu sāpēm. Papildus tiks uzlabota tava stāja un aprises.

4. Vai arī tev tas vienkārši jāizmazgā

Mēs zinām, ka tu veļu nemazgāsi ar rokām, kā norādīts, tomēr tā vismaz būtu jāmazgā biežāk. Nēsājot vienu un to pašu krūšturi vairākas nedēļas, tajā uzkrājas sviedri un baktērijas, kas var izraisīt sēnīšu infekciju, ādas niezi un izsitumus.

5. Tu zaudē svaru

Pieņemoties svarā vai zaudējot to, krūtis ir pirmā zona, kas uz to reaģē. Tas tādēļ, ka tās sastāv no taukaudiem un muskuļaudiem. Šī procesa laikā tu vari ievērot strijas uz krūtīm, šī parādība ir normāla, lai arī strijas sākumā var būt sarkanas, tās laika gaitā kļūs gaišas un nemanāmas, tikmēr izmēģini bio eļļu.

6. Tu uzturā lieto pārāk daudz sāls

Ja ievēro, ka krūtis ir sāpīgi uzbriedušas, kaut vai mēnešreizes vēl nav gaidāmas, tad, iespējams, vainojama ūdens uzkrāšanās organismā. Sliktās ziņas ir tādas, ka tev nāksies atteikties no sāļiem ēdieniem, tādiem kā čipsi, sāļie rieksti utml. Tā vietā izvēlies svaigu pārtiku.

7. Tu dzer pārāk daudz kafijas

Kalifornijā esošās Djūka Universitātes pētījumi liecina, ka 61% sieviešu, kuras pārstāja lietot kofeīnu, juta mazākas sāpes krūtīs, bet 25% respondentu atzina, ka vairs vispār nejuta sāpes krūtīs. Kofeīns liek krūtīs esošajiem asinsvadiem izplesties, tādējādi krūtis piepampst, kļūst smagas un jutīgas. Ja jūti sāpes krūtīs, bet nevari atteikties no kafijas, izmēģini kofeīnu nesaturošo kafiju.

8. Tu pārslogo sevi sporta zālē

“Bet sports taču ir labs,” tu saki un nekļūdies – vienkārši tavas krūtis ne vienmēr tam piekrīt. Nepiemērota sporta krūštura nēsāšana un pārlieku smagi treniņi ir viens no ierastākajiem krūšu sāpju iemesliem. Patiesībā viena no trim sievietēm treniņu laikā jūt sāpes krūtīs. Jo lielākas ir sievietes krūtis, jo lielākas sāpes viņa jūt. Iegādājies piemērotu sporta krūšturi, kas pietiekoši lielā mērā balsta krūtis, nebaidies atpūsties no augstas intensitātes (HIIT) treniņiem, reizi nedēļā vari aizstāt treniņu ar jogas nodarbību, tas nāks tikai par labu.

9. Tavam ķermenim trūkst dzelzs

Dzelzs trūkums saistīts ar tauriņveida vairogdziedzeri, kas atrodas kaklā. Tas ražo hormonus, kas kontrolē metabolismu un augšanu. 2004. gadā zinātnieki atklāja, ka joda pievienošana sievietes diētā samazina krūšu sāpes pusei pētījuma dalībnieču. Lai arī uztura bagātinātāji palīdz uzlabot veselības stāvokli, ja tev ir problēmas ar vairogdziedzeri, ieteicams vērsties pie ārsta, lai izmeklētu problēmu cēloņus.

10. Iespējams tev ir policistisko olnīcu sindroms (PCOS)

PCOS ir daudz ievērojamu simptomu, tai skaitā neregulāras menstruācijas, pastiprināta ķermeņa apmatojuma veidošanās, taukaina āda un pieņemšanās svarā – ja tu vēl nezini, ka tev ir PCOS, tavas krūtis var mēģināt tevi par to informēt. Ja krūtis pastāvīgi ir jutīgas un tajās uzkrājas šķidrums, labāk konsultējies ar ārstu.

Lasi vēl: Slaids viduklis – katras sievietes sapnis! 6 viltības, kuras palīdzēs tev iegūt plakanu vēderu!

Pievienot komentāru