Ārsts ielika priekšlaicīgi dzimušo mazuli sendviča maisiņā. Kādēļ ārsts tā rīkojās?


“Oficiāli” par priekšlaicīgi dzimušu bērns tiek uzskatīts, ja tas ir piedzimis līdz 8,5-tajam grūtniecības mēnesim. Daži neiznēsāti bērni piedzimst ar sarežģījumiem. Par laimi, tagad mums ir pieejamas medicīniskās tehnoloģijas, kas palielina izredzes izdzīvot šiem priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem, kuru dzimst arvien vairāk.

Un tomēr, izredzes izdzīvot līdzinās nullei, ja dzemdības notiek līdz grūtniecības 23. nedēļai, t.i., līdz 5 mēnešiem.

Bērns, kurš vairs nespēja normāli augt
Šāronai Grantai nepaveicās ar normālu grūtniecību, jo viņai nācās veikt ķeizargriezienu grūtniecības 28.nedēļā. Pēc ārstu sacītā, iemesls bija vienkāršs: mazā Piksija (tā nosauca mazuli) pārstāja augt nabassaites un placentas disfunkcijas dēļ.

Bērns svēra ne vairāk par 500 gramiem un likās pārāk vārgs, lai izdzīvotu patstāvīgi. Šī situācija pastiprināja mediķu bažas par mazulītes izdzīvošanas iespējām. Viņas niecīgais izmērs neļāva sniegt tādu medicīnisko palīdzību, lai nodrošinātu viņas ķermenītim nepieciešamo temperatūru.
Un tieši tobrīd ārsts pieņēma lēmumu ievietot Piksiju nelielā sendviča maisiņā. Lai arī tas varētu izlikties savādi un varbūt pat bīstami, šāds paņēmiens tika pielietots ne pirmo reizi. Mazuļa ādai vēl nepiemīt nepieciešamais mitruma līmenis. Tāpēc šajā brīdī ļoti noderīgs izrādās sendviča maisiņš, kas spēj uzturēt pietiekamu siltumu, daudz labāk, nekā sega.

Vienīgais veids glābt mazās Piksijas dzīvību
Viens no ārstiem spēja izskaidrot šo procesu: “Šobrīd ir kļuvis pilnīgi normāli bērnu samitrināt, pirms to ielikt plastmasas maisā pie sildītāja. Tas rada siltumnīcas efektu. Šāds risinājums nodrošina bērnam vesela ķermeņa temperatūru, līdz viņš tiek ievietots inkubatorā, kas satur pietiekamu mitruma un siltuma līmeni.”

Pēc kāda laika mazās Piksijas stāvoklis stabilizējās, un viņa varēja pamest slimnīcu kopā ar savu māmiņu.
Šobrīd mazulītes māte saka, ka vēl līdz šim viņai periodiski nākas Piksiju vadāt uz slimnīcu, un mazulīte vēl nevar kontaktēties ar citiem bērniem un cilvēkiem, jo ar to būtu pietiekami, lai saaukstētos. Mazulītes imunitāte vēl ir ļoti nestabila, taču , neraugoties uz visām grūtībām, māmiņa ir laimīga, ka viņas meitiņa izdzīvoja.

Pievienot komentāru