Meitenīte piedzima ar svaru 280 g. Kā viņa izskatās tagad, savos 30


Madlēnu Mannu patiešām var nosaukt par īstu cīnītāju. Viņa piedzima 1989.gadā un svēra vien 280 gramus! Jūs tikai iedomājieties: viņa ietilpa pieauguša cilvēka plaukstā!

Meitenīte piedzima ar ķeizargrieziena palīdzību 27.grūtniecības nedēļā. Parasti šādā grūtniecības termiņā augļa svars ir ap 1 kilogramu. Taču Madlēna bija pavisam sīciņa. Un tomēr, ne ekstremāli zemais svars, ne tā laika medicīnas attīstības līmenis nekļuva par šķērsli cīņā par dzīvību.

Četrus garus mēnešus jaundzimusī pavadīja stacionārā. Apmēram 60 dienas viņa gulēja pieslēgta mākslīgās plaušu ventilācijas aparātam. Tas ir neticami, bet jau 5.dzīves mēnesī meitenīte iepazina dzīvi ārpus slimnīcas sienām.

Pirmie gadi bija grūti gan pašai meitenītei, gan viņas vecākiem. Taču ilgstošā rehabilitācija un daudzskaitlīgās procedūras deva pārsteidzošus rezultātus.

Amerikāņu klīnikas ārsti, kas bija uzturējuši mazulīti pie dzīvības, stāsta, ka tas ir gluži netipisks gadījums, un Madlēnu varētu nosaukt par visvieglāko jaundzimušo, kas ir spējusi dzīvot normālu dzīvi. Un šis ir laimīgs izņēmuma gadījums.

Ar laiku Madlēna ne tikai panāca savus vienaudžus attīstībā, bet arī kļuva par sekmīgu skolnieci un studenti. Viņa ar teicamām sekmēm mācījās koledžā un ieguva psihologa specialitāti.

Turklāt, meitene brīnišķīgi spēlē vijoli.

Vienīgais, ar ko meitene atšķiras no saviem vienaudžiem, tas ir nelielais augums – 145 centimetri. Pēc pašas Madlēnas teiktā, vienīgā problēma ar kuru nākas saskārties 30-gadīgajai jaunajai sievietei, ir apģērba piemeklēšana.

Jāpiebilst, ka ārsts, kurš piedalījās Madlēnas cīņā par izdzīvošanu, vēlāk 2004.gadā izglāba vēl vienu jaundzimušo, kura svēra 260 gramus! Tagad viņai ir jau 15 gadi!

Pievienot komentāru