Astrologi apgalvo, ka planētu stāvoklis ietekmē arī matus – neparasts veids, kā cīnīties pret matu izkrišanu, blaugznām…

Mūsdienās, kad viegli mainīt dabas doto matu krāsu un savu imidžu, derētu atcerēties, ka viss uz Zemes ir savstarpēji saistīts.

Tēlaini izsakoties- mūsu Sargeņģelis stilista izveidoto tēlu var neatpazīt, bet, bez viņa atbalsta, mēs savu dzīvi varam sarežģīt.

Astrologi uzskata, ka matu krāsa mums piesaista dažādu planētu labvēlību.

Saules krāsa ir spilgti blondā. Tā piesaista apkārtējo uzmanību, pastiprina mākslinieciskās spējas, taču arī attīsta lielāku egoismu.

Spilgti melnā krāsa vieno ar Plutonu- vairo kaislību, pievilcību, taču nes sev līdzi arī nepamatotu skumju lēkmes.

Urāns savā aizgādībā ņem visus ar zili, zaļi, violeti, spilgti sarkani krāsotiem matiem. Šī planēta atbild par pēkšņiem piedzīvojumiem, taču, nekad nevar zināt, vai tie būs pozitīvi, vai nē.

Venēras aizgādniecībā ir gaiši ruda un pelnu krāsa. Šādas nokrāsas matu īpašniekam ir vieglāk nokārtot savu personīgo dzīvi, bet, iespēju pieņemt izšķirošus lēmumus, viņi labprāt atstāj citiem.

Tumši rudie toņi atrodas Merkura ietekmē, viņiem ir tirgoņu talants un daudz nenokārtotu personīgu attiecību.

Marss ietekmē spilgti rudos, kastaņbrūnos, zeltaini brūnos matus, darot to īpašniekus uzstājīgākus, biežāk viņus novedot konfliktsituācijās.

Jupiters sargā tumšas kastaņkrāsas matus, piešķirot viņiem vairāk finansiālus, taču mazāk dvēseliskus labumus.

Mēness izplata savu iespaidu pār platīnblondiem matiem, veicinot juteklību, vēlmi gādāt par citiem, taču padara arī pasīvāku.

Mēness un Venēras iespaidā atrodas cilvēki ar gariem matiem– kā sievietes, tā arī vīrieši. Viņu tēlu apkārtējie uztver kā seksuālāku un maigāku. Personīgā dzīvē cilvēki ar gariem matiem ir harmoniskāki, līdzsvarotāki, labi adaptējas sabiedrībā. Tikai šādā, mierīgā dzīvē, lielas, profesionālas un materiālas veiksmes, gadās reti.

Īsu matu īpašnieki atrodas Marsa, Saules un Urāna ietekmē, tāpēc astrologi ieteic cilvēkiem, kuru plānos nav kardināli mainīt savu dzīvi, garos matus padarīt īsākus pakāpeniski- ne vairāk kā pa 2-3 cm mēnesī. Šo trīs spēcīgāko planētu ietekme cilvēkam, pat negribot, liek aktīvi iesaistīties apkārtējā dzīvē, palielina viņa gribasspēku, bet, tajā pašā laikā, cilvēks it kā pazaudē savas „diplomāta” spējas, viņam rodas arvien jaunas konfliktsituācijas, kuras arvien grūtāk atrisināt mierīgā ceļā.

 

Kad un kā krāsot un griez matus?

Paaudžu paaudzēs pārbaudīts, ka matu frizēšanas rezultāti lielā mērā atkarīgi no Mēness stāvokļa.

Pilnmēness parasti saistīts ar stresu, garastāvokļa pasliktināšanos, slimību saasināšanos, pat neadekvātu rīcību utt., tomēr Pilnmēness dienas ir vislabvēlīgākais laiks matu griešanai. Pilnmēness laikā viss negatīvais, ko uzkrājis organisms aktivizējas un iznāk virspusē- ļoti liela daļa no tās sakrājas tieši matu galos. Šajā laikā, apgriežot matu galus, mēs no dvēseles it kā noveļam šo smagumu, atbrīvojamies no nevajadzīgās informācijas, matiem it kā piešķiram jaunu dzīvību, atbrīvojot tos no pagātnes sloga. Mati patiešām atdzīvojas, atjaunojas, pieņemas spēkā un sāk labāk augt, kļūt biezāki un nekrīt laukā. Arī frizūra labi saglabājas. Pilnmēness ir labvēlīgs arī matu ieveidošanai, krāsošanai, ilgviļņu likšanai un citām manipulācijām. Sevišķi ideāls brīdis frizētavas apmeklēšanai ir, kad Mēness ir pilns (vai vismaz augošs) un  atrodas Lauvas vai Jaunavas zīmē.

Frizētavas apmeklēšanai labvēlīgs ir viss augošā Mēness periods, bet nav ieteicams dilstošā Mēness laiks. Dilstošā Mēnesī organisms enerģiju aktīvi tērē. Apmeklējot frizieri šajā laikā, mēs riskējam savu spēku atstāt nogriezto matu galos, tāpēc mūsu enerģija var saplakt, mati sākt sliktāk augt. Tāpat matus nebūtu ieteicams frizēt (pat mazgāt un

Vecmāmiņas padomi skaistiem un stipriem matiem pēc Mēness fāzēm:

Ja mati taukojas. Trīs ēdamkarotes ozolmizu aplej ar 1 litru verdoša ūdens, vāra 15 minūtes, ļauj ievilkties, kamēr atdziest, izkāš. Augoša Mēness laikā mazgā matus 2 reizes nedēļā-ikreiz divos piegājienos: vispirms, kā parasti, ar šampūnu, izskalojot to ar ūdeni, pēc tam- skalo tikai ar ozolmizu novārījumu, to neizskalojot (var pirmā dienā mazgāt ar šampūnu, bet nākamajā- tikai ar ozolmizu novārījumu).

Ja mati ir trausli un sausi. Sasmalcinātas diždadžu saknes aplej ar 1 glāzi olīveļļas, ļauj diennakti ievilkties istabas temperatūrā. Uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, atdzesē, izkāš, ieziež matu saknes, galvu nosedz ar pergamenta papīru, aptin ar karstā ūdenī samitrinātu un labi nogrieztu dvieli, uzliek celofāna plēvi vai maisiņu un vēl virsū uztin sausu, siltu dvieli vai lakatu. Pēc 2 stundām matus izmazgā ar šampūnu. To visu dara augoša vai Pilnmēness laikā Lauvas vai Jaunavas dienā.

Ja ir blaugznas. Samaisa pa 0,5 l galda etiķa un ūdens, ar to aplej 100 g sasmalcinātu nātru lapu, vāra pusstundu, izkāš. Augoša Mēness laikā 10 dienas pēc kārtas mazgā matus ar šo šķidrumu- bez ziepēm.

Pievienot komentāru