Japānas pilsētiņas iedzīvotāji ir uzcēluši 7 m augstu gorillas statuju no salmiem. Iemesls ir ļoti interesants


Katrai tautai ir savas tradīcijas, kāda pielūdz elkus, mēģinot aizdzīt koronavīrusu. Cita pie mīnus grādu temperatūras peldas ūdenī, lai visu gadu neslimotu. Piemēram, Japānas ciematiņa Tikudzen iedzīvotāji nolēma visai savdabīgi cīnīties ar koronavīrusu – viņi no salmiem uzcēla reālistisku gorillas statuju.

Ārkārtēji līdzekļi cīņā ar COVID -19

Tikudzen ciemata iedzīvotāji bija tik ļoti noguruši no pandēmijas, ka nolēma uzcelt elku, kam būtu jāpadzen šī ļaunā slimība.

Salmu gorillas uzcelšanai bija vajadzīgi 2 mēneši. Toties sanāca visai reālistiski. Tā ir 7 m augsta pērtiķa figūra, kam tumsā spīd acis.

Elks tika izgatavots no rīsu salmiem, kas salikti uz metāla karkasa. Gorillu izvēlējās apzināti: šajā gadījumā tas ir spēka un varas simbols ieilgušās COVID-19 pandēmijas priekšā. Ciemata iedzīvotāji tic, ka šis elks ļaus novērst pandēmiju. Pie gorillas vienmēr pulcējas daudz cilvēku.

Vai tas palīdzēs?

Gorilla arī tiek uztverta kā savdabīga nodeva Amabi. Tas ir leģendārs monstrs no japāņu mītiem, kurš var vienlaikus nest gan laimi, gan radīt haosu. Pagājušajā gadā japāņi pielūdza Amabi, taču lūgšanas netika uzklausītas. Varbūt šogad, pateicoties salmu gorillai, pandēmija ātrāk beigsies.

Amabi nedaudz atgādina nāru. Tam ir gari tumši mati, zaļas zvīņas, kuras spīd, pleznas, kuras līdzinās cilvēka kājām, un knābis. Mīti par Amabi pastāv jau vairākus gadsimtus. Tas atkal kļuva populārs pagājušajā gadā, jo tiek uzskatīts, ka tieši viņš atspoguļo epidēmijas.

Mīts stāsta, ka Amabi bijis ieradies pie kāda ierēdņa un brīdinājis par gaidāmo pandēmiju 1846.gadā, kura padarīs tukšu visu Japānu. Lai to novērstu, bija jāparāda briesmoņa tēls pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam, tāpēc Abami attēls tika drukāts vai visās avīzēs. Pagājušajā gadā daudzi masu mediji gāja šo pašu ceļu, drukājot Abami attēlu, tikai rezultāts, diemžēl, vēl nav manāms.

Pievienot komentāru