Kā dzīvē izskatās aktieris, kas tēloja briesmīgo Golumu “Gredzenu pavēlniekā”

Viens no kolorītākajiem personāžiem “Gredzenu pavēlniekā” nenoliedzami ir mazais, nožēlojamais, nelaimīgais Golums. Lai gan viņš uz ekrāna neparādījās tik bieži, kā citi varoņi, tomēr katram atmiņā palikušas viņa milzīgās acis – brīžiem histēriski laimīgas, brīžiem izmisuši dusmīgas un asaru pilnas.

Un, lai gan Goluma tēls ir datorgrafikas radīts, tās neiedomājamās emocijas un kustības, kas mums tik ļoti palikušas prātā, ir atveidojis reāls cilvēks – aktieris Endijs Serkiss.

Endijs Serkiss. Izskats reālajā dzīvē

Endijs Serkiss – britu aktieris un režisors. Šobrīd viņam ir piecdesmit pieci gadi, bet uz filmēšanās brīdi bija ap trīsdesmit pieci. Lūk, kā viņš izskatās dzīvē:

Tieši šim cilvēkam jāpateicas par to bagāto un krāsaino emociju paleti, ko mums parādīja Golums. Un, lai gan Endijs ir diezgan simpātisks vīrietis, viņa vaibsti tiešām atgādina Golumu.

Interesanti fakti no filmēšanas laukuma

Sākumā Endijs tika uzaicināts tikai Goluma lomas ierunāšanai, taču darba gaitā filmēšanas komanda nolēma izmantot arī viņa mīmiku un plastiku. Tā “Gredzenu pavēlnieks” kļuva par lielu kinoindustrijas izrāvienu vizuālo efektu ziņā.

Šajā sakarā radās ļoti daudz diskusiju. Gan kritiķi, gan parastie skatītāji sāka strīdēties par to, kur beidzas aktierspēle un sākas datorgrafika.

Daži kritiķi paziņoja, ka par tik lielisku spēli Endijam pienākas “Oskars”. Tomēr Kinoakadēmija iebilda, ka aktierim ir personīgi jāparādās uz ekrāna.

Kādus monstrus vēl ir atveidojis Endijs

Goluma loma ir vispazīstamākā, taču ne vienīgā Endija loma. Viņš ir dāvājis savu mīmiku un kustības daudziem citiem monstriem un izdomātiem personāžiem. Piemēram, primātam Cēzaram filmā “Pērtiķu planētas sacelšanās” ar visiem turpinājumiem.

No Endija tika noskatītas kustības arī King-Kongam 2005.gada ekranizācijā. Interesanti ir tas, ka uz filmas “Gredzenu pavēlnieks” ekranizāciju Pīters Džeksons uzaicināja Endiju ne tikai Goluma lomas ieskaņošanai un atveidošanai, bet arī kā otro režisoru. Atliek tikai pateikt “Paldies” šim aktierim par to, ka šie personāži ir izdevušies tik dzīvi, patiesi un aizraujoši.

Pievienot komentāru