Kā ir mainījies Arsēns Seitumerovs pēc dalības realitātes šovā “Man kauns no sava izskata”

Medicīniskais realitātes šovs “Man kauns no sava izskata” ar lieliem panākumiem tiek rādīts Ukrainas televīzijā jau vairākus gadus. Šajā laikā ir tikuši izārstēti desmitiem cilvēku, šovs ir saņēmis tūkstošiem vēstuļu, tam ir miljoniem skatītāju. Pagājušajā gadā projekts tika sākts arī Krievijā. Un vienmēr ir interesanti uzzināt, kā dzīvo šova varoņi pēc piedalīšanās projektā. Šodienas varonis ir pirmās sezona dalībnieks Arsēns Seitumerovs. 

Jaunais cilvēks vērsās pie projekta veidotājiem ar visai neparastu problēmu. Viņš jau būtu bijis priecīgs to neievērot, bet kā? Jaunietim virslūpa bija izaugusi neparasti liela. Piedalīšanās laikā Arsēnam bija 23 gadi. Lūpas defekts viņam sagādāja īstas ciešanas – bija grūti ēst, dzert un runāt. Un dzīvot normālu, pilnvērtīgu dzīvi.

Protams, viņš bija iemācījies pielāgoties savai slimībai – varēja patstāvīgi paēst, strādāja. Nelielajā pilsētiņā, kurā viņš dzīvoja, darba rokas nebija nepieciešamas, tāpēc viņš ar ģimeni brauca uz blakus pilsētu, lai pārdotu savā saimniecībā saražotos produktus.

LASI ARĪ ŠO: Gulešana bez drēbēm. Pieci galvenie iemesli, kādēļ vajadzētu gulēt bez pidžammas

Visnepatīkamākais bija tas, ka ārsti nevarēja noteikt precīzu diagnozi. Un tāpēc ārstēšana bija simptomātiska – tika liktas sistēmas un pat… izrauti divi zobi! Problēmu tas, protams, neatrisināja. Ik pa laikam slimība progresēja – audzējs kļuva lielāks, tad atkal samazinājās. Tā tas turpinājās četrus gadus. TV šovā Arsēns vērsās jau tad, kad bija atmetis visas cerības izveseļoties.

Daļēji realitātes šovā puisis nokļuva pateicoties saviem vecākiem – ģimene visādi centās atbalstīt dēlu, neviens nevarēja saprast, no kurienes viņam tāda liga radusies. Iesākumā Arsēns šaubījās, vai ir vērts piedalīties šovā un visai pasaulei stāstīt par sevi? Taču pēc  tam saprata, ka tā ir viņa pēdējā iespēja izveseļoties.

Projektā Arsēnam diagnosticēja Melkersona – Rozentāla sindromu. Tā ir ļoti reta slimība un nav nekāds brīnums, ka mazpilsētas ārsti nevarēja noteikt pareizu diagnozi.

 

Tika veikta operācija, lai likvidētu audzēju. Pēc tās jaunais cilvēks ilgu laiku nejuta savu augšlūpu. Maz pamazām jutīgums atjaunojās. Un protams, bija jau arī uztūkums. Audzējs bija kļuvis krietni mazāks, Arsēns bija apmierināts ar rezultātu un nebūt nenožēloja savu piedalīšanos šovā.

Atjaunošanās periods ilga apmēram pusgadu, pēc tam jaunais cilvēks atsāka strādāt. Viņa turpmākie plāni – nodibināt ģimeni un apprecēt mīļoto meiteni. Viņi iepazinās vēl pirms Arsēns atnāca uz šovu, meitene atbalstīja viņu visa projekta garumā.

Jaunais cilvēks bija patīkami pārsteigts, ka viņu atbalstīja arī pavisam sveši cilvēki. Un savā dzimtajā pilsētiņā viņš kļuva par īstu zvaigzni. Arsēns nemaz nenožēloja to, ka pieteicies projektam, jo ārsti palīdzēja viņam atgriezties normālā dzīvē.

Tā viņš izskatās pašlaik:

Pievienot komentāru