Kāpēc nedrīkst gulēt pretim spogulim


Tiek uzskatīts, ka guļot pretim spogulim, dvēsele, miega laikā lidinoties pa mākoņiem, var ieskatīties spogulī un nobīties, un tādēļ neatgriezties pie sava īpašnieka. Tādi ticējumi īpaši stingri tika ievēroti caru un dižciltīgo guļamistabās.

Zīlnieces un dziednieces, kas tiek uzskatītas par ekspertiem visdažādāko zīmju skaidrošanā, uzskata, ka spoguļiem guļamistabā nav īstā vieta. Tie atspoguļo ne tikai pašu cilvēku, bet arī visu, kas ar viņu saistīts, bet tur vienmēr varēs atrast kādu aso stūri. To var skaidrot dažādi, bet dažiem tas tiešām izraisa nelabas asociācijas. Interesantus padomus sniedz mūsdienu ziemeļu šamaņi. Viņi apgalvo, ka miega laikā gulošo no spoguļa vēro sveču acu pāris, traucējot cilvēka vientulību. Kā rezultātā var būt slikts miegs, aizkaitināmība, strīdi par katru sīkumu.

Viduslaikos uzskatīja, ka spoguli guļamistabā nedrīkst likt tāpēc, ka tajā koncentrējas vampīru spēks. Cilvēkam, kurš gulēja iepretim spogulim, vienkārši tika izsūkts viss labais, kas bija viņa dvēselē.

Par fen-šui mācību šodien tiek runāts daudz. Tieši pēc fen-šui gulošais nedrīkst atrasties pretim spogulim. Tas nozīmē, ka būs problēmas laulībā. Bet, ja pretim spogulim guļ laulāts pāris, tad spoguļa attēls kādu no viņiem mudinās uz laulības pārkāpšanu. Spogulis, kurā atspoguļojas durvis vai guļamistabas gulta, neveiksmes praktiski dubulto.

Pievienot komentāru