Kāpostu labās īpašības

Kāposts ir neticami veselīgs produkts. Ārstniecībā šī dārzeņa lapas izmantoja pat mūsu vecmāmiņas, un ne velti, jo zinātniski ir pierādīts, ka kāpostam ir milzīgs ārstneciskais potenciāls.
Izmantojiet balto kāpostu slimību profilaksei,regulāri to lietojot. Šīs gardās “zāles” nekaitēs Jūsu organismam!

Kāposta veselīgās īpašības.

1. Ārstē gremošanas orgānus.
Kapostu sula palīdz gastrīta, čūlas un aknu saslimšanas gadījumā.Kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnu čūlas gadījumā ārsti iesaka dzert siltu svaigi spiestu kāpostu sulu 3 reizes dienā pa pus glāzei pus stundu pirms ēšanas.Jāārstējas 40dienas. Atvieglojums jūtams jau pēc dažām dienām. Nav ieteicams lietot kāpostu sulu,ja kuņģī ir paaugstināts skābums.

2.Sāpes krūtīs.

Barojošām māmiņām pie sāpošām un pietūkušām krūtīm jāliek ārstnieciskā komprese no kāpostu lapām, pirms lietošanas tās jānomazgā, jānogriež cietās daļas un jāsaspaida, lai lapas kļūtu mīkstākas. Šo pašu metodi izmanto ,ja ir mastopātija un sāpes krūtīs, kam seko pirmsmenstuāciju sindroms.

LASI ARĪ ŠO: FOTO: Kā tīņa gados un bēnībā izskatījās hercogiene Megana Mārkla

3.Pret sāpēm locītavās.

Ar kāpostu lapām uz nakti jāapin locītavas, ja ir reimatisms, artrīts un podagra, jo tas ļauj atbrīvoties no sāpēm.

4.Vēža profilakse.

Ārsti ir apstiprinājuši, ka retais U vitamīns, kuru satur baltais kāposts, darbojas kā pretvēža līdzeklis, tāpēc vēža profilakses nolūkos lietojiet kāpostu salātus ar citiem dārzeņem 2 – 4 reizes nedēļā.

KĀDAS VĒL LABAS ĪPAŠĪBAS PIEMĪT KĀPOSTAM, ATRADĪSI NĀKAMAJĀ LAPĀ:

Pievienot komentāru