Kas aug Allas Pugačovas un Maksima Galkina dārzā

Dārza karaliene ir greznā baltā hortenzija. Tās vērtība ir tajā, ka dekoratīvais skaistums saglabājas līdz pat rudenim. Kad apdziest daudzie krūmāji un daudzgadnieki, skaistule hortenzija turpina visus priecēt ar savām baltajā apaļajām ziedkopām. Ar krūma apgriešanu bieži nodarbojas Maksims Galkins.

Landšafta dizainā ir iekļauts arī viens no skaistākajiem zemes seguma augiem – aslapju floksis.Tas veido mīkstus rozā un violetus spilvenus sulīgajā zālienā. Pat ziemā šīs augs izskatās dekoratīvi. Ārēji floksis atgādina mazītiņu neļķi. Tā stiebrus klāj cietas šauras lapiņas. Oriģinālais augs priecē Primadonnu.

Alla un Maksims ir pielietojuši angļu aristokrātu pieredzi. Viņu gleznaino pļavu rotā maigas margrietiņas. Grieķi tās dēvēja par pērlēm, jo šim savvaļas augam ir mazi balti ziediņi. Pils saimniece dod priekšroku sīciņām margrietiņām ar sarkaniem un maigi rozā ziediņiem.

Samtainajām margrietiņām ir brīnišķīgi kompanjoni – tulpes. Šie trauslie ziedi patīk Primadonnai. Viņa ar lielu labpatiku ieelpo zīdaino ziedlapiņu aromātu.

Zvaigžņotais pāris nav aizmirsis arī par grezno gladiolu. Tam nevar līdzināties neviens cits augs pēc tā formu, ziedu izmēru un krāsu daudzveidības.

Kad dārzā sāk ziedēt krizantēmas, tās pārvērš slavenās muižas teritoriju par skaistuma karaļvalsti.

Primadonna novērtē arī ārstniecības augus. Šeit var pamanīt ziedošo kaķpēdiņu spilgti dzeltenās bumbiņas. Tas ir atzīts aknu un žultspūšļa slimību dakteris.

Greznajā dendrārijā izpletis savas garenās lapas arī mārrutks. Augs labvēlīgi ietekmē zarnu trakta darbību, pazemina asinsspiedienu, tam piemīt arī antibakteriālas īpašības.

Slavenajā Pugačovas dārzā aug saulespuķes, kukurūza, kāposti. Un vēl tomāti, zirņi, kartupeļi, gurķi.

Kaimiņi dēvē Primadonnu par pirmo pavāru miestā. Visiem ir zināma viņas firmas recepte – kotletes ar āboliem. Rīvētus ābolus Pugačova pievieno maltajai gaļai. Kotletes izdodas sulīgas, mīkstas un neparasti gardas. Ābolus dārzā Primadonna lasa pati.

Iemīļota Pugačovas un bērnu atpūtas vieta ir teritorija pie ūdenstilpnes. Tā ir pasakaina vieta. Ūdens dīķī laistās zili-zaļā krāsā. Ūdenī izpletušas savas lielās lapas baltās un maigi rozā ūdenslillijas. Ar ūdensaugiem šeit nodarbojas ģimenes galva.

Tautā iemīļotā dziedātāja, viņas vīrs un bērni dzīvo pilnīgā harmonijā ar dabu.

Pievienot komentāru