Metode, kas palīdzēs cīņā ar psoriāzi – ir vērts pamēģināt!

Psoriāze ir kairinoša un hroniska ādas saslimšana.

Sabiezināts šūnu slānis parādās kā pleķi uz ādas, un tiem ir raksturīgs apsārtums un kairinājums, un bieži vien tos papildina biezi, zvīņaini, niezoši, sudrabaini balti plankumi, kas dažkārt ir sāpīgi.

Lūk, TOP – 5 mājas līdzekļu cīņā ar psoriāzi:

1.Koloidāli auzu milti

Koloidālu auzu miltu priekšrocība ir tā, ka tos var viegli lietot, un tie ātri uzsūcas. Tādejādi tie ir ļoti noderīgi, lai ārstētu ādas slimības, piemēram, sausu ādu, ekzēmu un psoriāzi.

Lietošana:

Vienu tasi smalki samaltu auzu pārslu sajauc vannā, kas piepildīta ar siltu ūdeni. Slimības uzliesmojumu laikā uzņem šādu vannu ik dienu no 15 līdz 20 minūtēm. Kad izkāp no vannas, nomazgā ķermeni ar siltu ūdeni, nožāvē ādu un uzklāj mitrinātāju.

2. Ābolu etiķis

Saskaņā ar Nacionālā psoriāzes fonda sniegto informāciju, ābola etiķis kopš seniem laikiem tika izmantots kā dezinfekcijas līdzeklis, kas turklāt var mazināt psoriāzes izraisīto niezi un kairinājumu.

Lietošana:

Sajauc vienu tējkaroti bioloģiskā ābola sidra etiķi ar glāzi ūdens, un dzert to divreiz dienā, īpaši slimības saasināšanās laikā. Pēc dažām nedēļām tev vajadzētu redzēt rezultātus.

3. Kajēnas pipari

Šis asais sarkanais pipars ir bagātīgi pildīts ar īpašībām, kas sniegs pienesumu tavai veselībai, un tas ir ļoti ērts līdzeklis, lai ārstētu psoriāzi! Kajēnas piparos galvenā aktīvā viela ir kapsaicīns, kas piešķir patiesu pikantumu.

Lietošana:

Vienkāršākais veids slimības ārstēšanai, ir tāda krēma lietošana, kuras sastāvā ir kapsaicīns. Tu to vari iegādāties tiešsaistē vai vietējā aptiekā. Uzklāj kapsaicīnu saturošu krēmu zonās, kurās ir psoriāze.

4. Angļu sāls

Vannai, kas piepildīta ar siltu ūdeni, pievieno divas glāzes ar angļu sāli. Uz kādām 15 – 20 minūtēm pieņem vannu. Kad iznāc no vannas, nožāvē ādu un uzklāj mitrinošu krēmu. Atkārto procedūru divas vai trīs reizes nedēļā.

5. Ķiploki

Ķiploki ir vēl viens noderīgs līdzeklis pret psoriāzi, jo tam piemīt antioksidantu un pretiekaisuma īpašības. Tas bloķē fermenta darbību, kas izraisa ar psoriāzi saistītu iekaisumu. Turklāt tā ir antibakteriāla viela, kas palīdz novērst infekciju.

Pievienot komentāru